Carmen Gestos vej til smukkere kager

Mit navn er Carmen Gesto, og jeg har boet i Danmark i 24 år. Jeg kommer oprindeligt fra Spanien, men flyttede til Danmark i forbindelse med min uddannelse til kok.

Mad har altid været en af mine helt store interesser, hvor jeg elsker at sammensætte forskellige smage, og får fremhævet en ny speciel smag. Samtidigt spiser vi også med øjnene, og derfor synes jeg mad skal se lækkert og indbydende ud for en komplet madoplevelse - uanset om det er et stykke smørrebrød eller gourmetmad.

Tilbage i år 2000 tog en veninde mig med til et kagedekorationskursus, hvilket blev starten på mit karriereskifte mod kagens univers. Passionen om smag og udseende bestod og tog endda til, i takt med, kageuniverset og de utallige muligheder åbnede sig for mig.   

Efter 9 år med øvelse, øvelse og øvelse til stor glæde for familie og venner synes jeg, at jeg var så god til at bage flotte kager, at jeg valgte at prøve kræfter på International Cake Show i Birmingham - Europas største kagemesse. Allerede første år vandt jeg en sølvmedalje, hvilket både gjorde mig stolt og gav mig mere blod på tanden, eller rettere kage på tungen. Det her var ganske enkelt min verden, som skulle erobres.

Efter fire forsøg, havde jeg fået justeret mit arbejde til perfektion – nok til at vinde guld i 2015. Se billedet nedenstående som jeg vandt guld med. YAY – jeg var og er så stolt, for nu ved jeg, at jeg er rigtig god til kagedekorationer, hvor alverdens kagematerialer kan bruges fra fondant og marcipan til gumpaste og pastafarver.

 

 

Jeg har selv været på et utal af kurser, for at lære og tilrette finesser inden for kagekunsten - jeg har fået undervisning af internationale kageartister som: Alan Dunn, Maisie Parrish, Debbie Brown, Mary Presicci, Natali Kishkovich, Eugenie Scalosub, Kelvin Chua, Neli Josefsen, Antonella di Maria, Molly Coppini og Susan Tarran.

I 2013 begyndte jeg selv at undervise i blomsterdekorationer, og har afholdt et utal af bagekurser siden da. Både inden for fremstilling af forskellige slags blomster, men også hvordan man opsætter og pynter bryllupskager, cupcakes og hvordan man få en hverdagskage til at ligne en million.

Jeg elsker at have travlt, og der skal ske noget hele tiden, så da jeg fik mulighed for at komme med i Danmarks bedste bageudstyrsbutik, Bagetid.dk, kunne jeg kun sige ja tak.

Hos Bagetid er jeg selvfølgelig ansat som bage- og kageekspert, men også til at finde de rigtige produkter, som kan bruges til fremstilling af forskelligt bagværk fra kager til brød og boller og selvfølgelig til de rette dekorationer. Nogle af de nye produkter som jeg kan stå ekstra inde for, har vi mærkeret med et lille mærkat, for at vise at vi anbefaler det. F.eks. vores marcipan er helt fantastisk, da det ikke sprækker når du bruger det til at overtrække kager med – dette kan være svært for marcipan, og er ofte grunden til at mange vælger at bruge fondant istedet.  Mærkatet ser sådan her ud, og er vores kvalitetsstempel:

 

 

 

 

 

 

 

 

Må din kage i dag blive flottere og smage bedre end kagen i går

 

Atentamente – Med venlig hilsen

Carmen Gesto