Nogle gange kommer trangen til noget sødt meget hurtigt, og så skal man kunne se tilsvarende hurtige resultater i ovnen. Det er muligt med denne smarte kage-trend til de utålmodige! Du har måske hørt om den såkaldte ’mug-cake’ eller på dansk: krus-kage.
Denne opskrift er udviklet specielt til mikroovnen og til at blive bagt i et krus. Det tager ikke mere end ca. 5 min., fra du begynder på dejen, og til den færdige kage står foran dig – det er da smart!
Ingredienser:
32 g. mel
2 spsk. kakao
¼ tsk. bagepulver
3 spsk. sukker
1 lille nip salt
6 spsk. mælk
2 spsk. olie
Evt. 1 spsk. Nutella el. lign.
Fremgangsmåde:
Bland de tørre ingredienser i en skål. Pisk mælk og olie i og bliv ved med at piske indtil eventuelle klumper er rørt ud. Hæld dejen ned i et krus, der kan gå i mikroovnen. Der skal være god plads i toppen til at kagen kan hæve. Tilsæt evt. en spsk. nutella, karamelcreme eller andet i midten af kagen – bare læg en klump ovenpå dejen, du behøver ikke presse den ned. Stil kruset på en tallerken, så ovnen ikke bliver beskidt, hvis dejen løber over. Giv kagen 90 sekunder ved 900 watt.
Herefter er kagen klar til spisning!
NB: mikroovne er forskellige, og du skal derfor muligvis justere bagetiden, så den passer til din ovn.
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.