Saftigt, hjemmebagt rugbrød med surdej

oprettet d. under Opskrifter: Bagværk

Saftigt, hjemmebagt rugbrød med surdej

Ingredienser til 1 rugbrød:

1 dl. skårne rugkerner

1 dl. hvedekerner

1 dl. hørfrø

1 dl. solsikkefrø

2 dl. surdej

4 dl. vand

2 dl. hvedemel

2 dl. rugmel

1 spsk. salt

1 tsk. mørk sirup

 

Fremgangsmåde:

Bland alle kernerne med surdej og vand i en stor skål. Lad blandingen stå og trække i 8 timer eller mere. Et godt tip er at gøre dette aftenen før, du skal bruge rugbrødet og så lade blandingen stå natten over. Tilsæt nu resten af ingredienserne, og lad dejen hæve mellem 1 og 2 timer. Hæld nu dejen i en rugbrødsform, og dæk den med plastfolie. Lad dejen hæve yderligere et par timer, eller bare indtil formen er helt fyldt med dej. Bag brødet i 1 time ved 180 grader. Tag herefter brødet ud af formen og lad det køle af på en bagerist. Herefter er der dejligt friskbagt rugbrød!


Kommentar(er) 2

  • Marianne
    Marianne

    Hej. Jeg er ved at bage dette rugbrød. Nu er spørgsmålet om det skal bages ved varmluft eller overundervarme? Hilsen Marianne🤔

    Svar

    • Bagetid
      Bagetid https://bagetid.dk

      som kommentar til af Marianne

      Kære Marianne, Super godt spørgsmål - Vi må desværre sige, at det ved vi ikke. Det er en opskrift vi fik for flere år siden, og vi har ikke kontakt til forfatteren mere :-( Men du må meget gerne skrive det, hvis du finder ud af hvad du synes fungere bedst. Så opdatere vi indlægget. Venligst Bagetid

      Svar

Skriv din kommentar