Flødeboller med karamelmidte

oprettet d. under Opskrifter: Kager og dessert, Gæsteindlæg

Flødeboller med karamelmidte

Indsendt af Mette Skutter / Blog / Instagram

 

Opskriften giver ca. 15 flødeboller

 

Marcipanbunde

250 g marcipan 

- Du kan også benytte almindelige flødebollebunde som disse

Fremgangsmåde

Marcipanen rulles ud til 3-4 mm tykkelse, på et bord - benyt lidt flormelis, så de slipper bordet. Stik runde bunde ud med en udstikker på ca. 6 cm.

Bag dem ved 180 grader i 8-9 minutter ved almindelig varme.

Flødebolleskum

185 g sukker

55 g vand

80 g glukosesirup

105 g pasteuriserede æggehvider

10 g sukker

Sukkertermometer

Fremgangsmåde

Kog de 185 g sukker, vand og glukose sammen ved præcis 117 grader. Imens karamellen koger, blandes de 10 g sukker og æggehvider, og piskes ganske let og kort sammen, i en røremaskine eller med en håndmikser, indtil det begynder at skumme.

Hæld den varme karamel direkte ned til æggehviderne i en tynd stråle, MENS der piskes ved højeste hastighed.

Pisk ved høj hastighed til skummet bliver helt fast og fluffy – der skal piskes længe (ca. 8 minutter), så en røremaskine er at foretrække.

Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose med tyl i enden og sprøjt toppe på dine marcipanbunde. Placer tyllen ca. en centimeter over bunden og sørg for at presse skummet ud, så det fylder bunden, før du roligt begynder at løfte lige op, mens du presser mere skum ud. 

Karamelfyld

Karamel sauce fra Odense Marcipan eller Dr. Oetker

Fremgangsmåde

Kom karamel saucen i en sprøjtepose med en fylde tyl i enden.

Stik spidsen ned i midten af flødebollen og fyld en smule (eller meget) karamel i.

Sæt de "nøgne" flødeboller i køleskabet, mens du forbereder chokoladen.

Mælkechokoladeovertræk

400 g mælkechokolade

2,5 spsk kokosolie

Finthakkede ristede hasselnødder

Fremgangsmåde

Kom mælkechokolade og kokosolie i en skål og temperer det over vandbad eller i mikroovnen.

Temperaturen skal ramme ca. 32 grader.

Kom chokoladen ned i et glas eller en høj skål hvori du kan dyppe hele flødebollen.

Dyp flødebollen ned i chokoladen – lad derefter det “overskydende” chokolade løbe af flødebollen inden du vender den om.

Stil den på en rist.

Drys med finthakkede ristede hasselnødder mens chokoladen stadig er våd.

Sæt flødebollerne i køleskabet.

 

Du kan altid pynte og fylde med lige det du har lyst til - prøv at fylde dine flødeboller med f.eks. marmelade, nutella, peanutbutter, lemoncurd, frugtpuréer eller andre flydende lækre ting!
Du kan også pynte med f.eks. frysetørret hindbær eller jordbær, lakridsgranulat, nødder, krymmel eller kokos. 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar