Omregning af måleenheder

oprettet d. under Tips og tricks

Omregning af måleenheder

 

Når vi finder opskrifter på brød, kager og desserter, gør vi det ofte online - vi googler og med ét, ligger en verden af søde og salte sager for vores fødder! Men, mange af de opskrifter og videoer vi kan finde på nettet er tit med nogle lidt andre måleenheder, end hvad vi er vant til.

 

Vi har lavet en oversigt over hvad de udenlandske måleenheder svarer til i vores velkendte gram, milliliter og så fremdeles. 

I England bruger de Pound (pund) og ounce (oz), i USA bruger de cups (kopper), vi bruger gram og kilogram og milliliter og deciliter.

Et kilo kan næsten måles af ved at bruge massenfylden af en liter vand - men så desperate metoder håber vi dog ikke I får brug for ;) 

 

Oversigt over udenlandske måleenheder:

1 Pound (pund) = 16 oz = 453,6 gram

1 ounce (oz)= 28.35 gram

1l = 1000 ml

1 dl = 100 ml

1 kg = 2,20(lb) pound

1 cup = 2,4 dl og ca. 240 ml

1 cup flour (mel) vejer = ca. 140 gram

1 cup sukker vejer = ca. 200 gram

1 cup butter (smør) vejer = ca. 225 gram

1 tablespoon flour (1spsk mel) ca. 9 gram

1 tablespoon sugar (1 spsk sukker) ca. 12 gram

1 tablespoon butter (1 spsk smør) ca. 14 gram

 

Når vi bruger ovnen i Danmark, bruger vi Celsius grader til at måle med, men i amerikanske opskrifter bruger de Fahrenheit:

Fahrenheit   Celsius

300-325        150-175 grader

350-375        175-200 grader

400-425        200-225 grader

450-475        225-250 grader

 

Ofte kan man også opleve at stå med en opskrift, hvor målene er opgivet i dl og ikke gram - og det kan være lidt forvirrende, da 1 dl mel vejer ikke det samme, som f.eks. 1 dl havregryn. Her er nogle eksempler på dette:

Fra dl til gram

1 dl hvedemel 60 g

1 dl fuldkorsmel 60-65 g

1 dl havregryn 30 g

1 dl kokosmel 35 g

1 dl kakaopulver 45 g

1 dl sukker 85 g

1 dl brunfarin 60 g

1 dl flormelis 52 g

1 dl honning 140 g

1 dl sirup 145 g

1 dl rasp 43 g

1 dl nødder 60 g

1 dl olie 90 g

1 dl smør 95 g

1 spsk. bagepulver 15 g

1 spsk. natron 15 g

Husblaspulver 3 g = 2 blade

1 dl piskefløde giver ca. 2 dl flødeskum (Der bruges ca. 2 dl flødeskum til pyntning af en lagkage)

1 æggehvide giver ca. 1 ¾ dl skum.

 

Husk at du også altid kan finde masser omregnere og guides andre steder online, hvis det er noget specifikt du skal veje af til din opskrift.

God fornøjelse!


Kommentar(er) 1

  • Mohamed
    Mohamed

    God hjemmeside!

    Svar

Skriv din kommentar