Cream of Tartar 80 g

Vareid: 11472
Varenr.: 8720512691092
44,95kr.


Cream of Tartar (vinstensyre) fra FunCakes.Produktet er også kendt som eddikepulver eller vinstensyre.Det bruges som hævemiddel og anvendes især i flere engelske og amerikanske opskrifter.Stabiliserer, giver volume og som medhjælp til konsistenser

Ingredienser: Tartrat (E336).

Cream of tartar er vinsten på dansk (Vinsure + Kalium) og er et fint hvidt pulver som kan bruges i mange kulinariske madretter og desserter.

Det stammer fra vinsyre, et stof, der findes naturligt i druer og enkelte andre frugter. Cream of tartar hjælper til at kontrollere pH-værdien ved gæring af druesaft og vin.

Det er en syre, og anvendes ofte som et vigtigt element i bagepulver og kan bruges i slik hvor der er brug for en creamet konsistens, og fordi det kan hjælpe med at forhindre krystallisering af kogt sukker.

Cream of tartar bruges til at give volumen og stabilisere konsistensen, som f.eks. til marengs. I mange opskrifter findes sammen med Cream of Tartar, natron (baking soda på engelsk) når man blander dem bliver en form for bagepulver, som vil virke dobbelt så godt. I nogle opskrifter hvor der bruges natron i bagning, bruges syrnet MÆLKeprodukter for at natron bliver aktiveret men i cookies opskrifter kan der ikke tilsættes væde udover æg og derfor tilsættes cream of tartar for at aktivere natronen. Men man kan ikke tilsættes eddike i stedet for cream of tartar.

Men cream of tartar kan omregnes til bagepulver: ½ tsk cream of tartar + 1/4 tsk natron= 1 tsk bagepulver. Men bagepulver giver ikke samme resultat som natron, natron giver et sprødt resultat når bagepulver bliver mere blødt/sejt et.

Hvad kan man anvende cream of tartar til

Cream of tartar er et fantastisk produkt med masser af anvendelses muligheder i køkkenet. Her er nogle eksempler:

Glat marengs

Hvis du skal have en super glat marengs brug 1/2 teske cream of tartar pr. 150 g æggehvide. Cream of tartar holder på proteinerne i æggehviderne, hvorfor din marengs får en perfekt stiv og glat konsistent.

Luftig Angelkage

Ligesom til marengs så brug 1/8 teske cream of tartar pr. æggehvide til din Angelkage. Det er med til at gøre den mere luftig og vamset. Mums

Bedre balance i slikfremstilling

Store, sukkerkrystaller er det værste i fremstillingen af forskellige former for slik. Tilføj derfor lidt cream of tartar, som hjælper med at holder krystallerne små og perfekte. 

Erstatning for bagepulver

Du vil bage og opdagede at du ikke havde bagepulver? Ups! Men du kan bruge natron med cream of tartar som vil gøre sammen luftbobler der hjælper med at lave dine bagværk lyse og lufte. Så 1 tsk bagepulver erstatning er ¼ natron med ½ tsk cream of tartar.

Smukkere dampede grøntsager

Hvis man bruger lidt cream of tartar i vandet hvor man koger grøntsager, sænker det vandets PH og på den måde grøntsagerne bevares deres farver.

Rent køkken

Til din afløb løber perfekt brug 4-til-1 forhold af natron til cream of tartar. Cream of tartar er også godt til at fjerne rust og sorte ting på dine aluminiumspander.

Ingredienser: tartrat(E336)

Næringsindholdpr. 100 g
Energi (kj/kcal)-
Fedt0 g
Heraf mættede fedtsyrer0 g
Kulhydrat0 g
Heraf sukkerarter0 g
Protein0 g
Salt0 g
Vægt 0,08 kg
Supplier Number

F54475

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.