Græskartærte med let krydret græskarfyld
Har du prøvet at bruge græskar i bagværk før?
Efteråret og specielt omkring Halloween er jo græskartid, og vi nyder at bruge græskarrene i mad. Her får du en opskrift på en skøn amerikansk græskartærte med letkrydret græskarfyld. Tærten er i den tunge og søde ende, så den fungerer godt som kage til kaffen.
Ingredienser til 8 portioner:
750 g. græskar eller butternut squash (skrællet, kerner fjernet og hakket groft)
Desserttærtedej
140 g. sukker
½ tsk. salt
½ tsk. stødt muskatnød
1 spsk. stødt kanel
2 æg, piskede
25 g. smeltet smør
1 ¾ dl mælk
Fremgangsmåde:
Hæld græskarret i en gryde, dæk det med vand og bring det i kog. Læg låg på gryden og lad det simre i ca. 15 min. indtil græskarret er blødt og kogt. Hæld vandet fra og lad græskarret afkøle.
Forvarm din ovn på 160 gr. varmluft. Rul tærtedejen ud og læg den i en meldrysset tærteform med en diameter på 22 cm. Skær overskydende kanter af, hæld tørrede bønner ovenpå dejen i tærteformen og forbag den i 15 min. Tag tærteformen ud af ovnen, fjern de tørrede bønner og forbag den i yderligere 10 min. til tærtebunden er gylden. Tag den ud af ovnen og lad den afkøle.
Skru ovnens varme op til 200 gr. Si det afkølede græskar gennem en si ned i en skål. Bland sukker, salt, muskatnød og halvdelen af kanelen i en anden skål. Bland æg, smeltet smør og mælk sammen og tilsæt det i græskarpuréen. Bland det hele sammen og hæld fyldet ovenpå den forbagte tærtebund. Bag græskartærten i 10 min., sænk da temperaturen til 160 gr. og bag den færdig i ca. 35 min. til fyldet har sat sig.
Server tærten afkølet – og eventuelt med en klat flødeskum på.
God bagelyst!