Lækre og vamsede belgiske vafler

Selvom vi har haft lidt ekstra sommer her i september, er det snart ved at være tid til en af efterårets og vinterens klassikere, nemlig vaflen! De fås i flere forskellige udgaver, og den mest populære herhjemme er nok den klassiske danske hjertevaffel. Find vaffeljern her.
Nårh ja, og så kan du synge sangen “Vafler til aftensmad” og samtidigt gøre hele familien topbegejstret over disse skønne vafler – til aftensmad.
Ingredienser (giver 10 vafler):
250 g. mel
150 g. sukker
3½ tsk. bagepulver
2 store æg, delt i blommer og hvider
3½ dl. sødmælk
225 g. saltet smør, smeltet
1 tsk. vaniljeekstrakt
Fremgangsmåde:
Bland bagepulver, mel og sukker sammen i en skål. Pisk æggeblommerne let i en anden skål, og tilsæt herefter vanilje, mælk og smør. Rør godt rundt. Rør melblandingen i den våde æggeblanding med en spatel. Pisk nu æggehviderne stive i en anden skål med en elpisker. Vend forsigtigt æggehviderne i dejen med en spatel, og bliv ikke ved for længe. Dejen skal kun lige akkurat være samlet. Lad nu dejen hvile i 10 min. imens vaffeljernet varmer op. Bag vaflerne på jernet efter producentens anvisninger. Herefter er der sprøde og luftige vafler! Du kan også prøve at tilføje eksempelvis blåbær eller chokoladestykker til din dej!
Serveringstip: Server de belgiske vafler med bær efter eget valg, flormelis, sukker eller ahornsirup.