Indsendt af Jwan El-Nekshebeudi

 

Denne brownie/oreo cheesecake m. chokoladekaramel er EKSTRA syndig og smager helt fantastisk. Den passer perfekt til kaffen eller bare på en kold efterårsaften, hvor man sidder og hygge i sofaen. Kagen er sammensat af tre lag – en brownie bund, et lag cheesecake creme og sidst selvfølgelig cookiedej. Som en lille ekstra, syndig, detalje er der et lag chokoladekaramel ind i mellem 😉 God fornøjelse!

Du skal bruge:

2 springforme på Ø 22 cm

En form på Ø18 cm – den kan f.eks. være en silikoneform eller en almindelig bageform

Bønner eller keramikbønner

Browniebunden

2 æg

100 gram smør stuetemperatur

45 gram kagemel fra Valsemøllen

40 gram kakaopulver fra Dr. Oetker

150 gram sukker

1 tsk vaniljesukker fra Dr. Oetker

13 stk Oreo cookies

Ostecreme

100 gram flødeost

50 gram sukker

2 dl piskefløde

 

Chokoladekaramel

½ dåse kondenseret mælk

50 gram mælkechokolade

Cookie dej

112 gram smør stuetemperatur

55 gram farin

70 gram sukker

1 æg

½ tsk. vaniljesukker fra Dr. Oetker

½ tsk. Salt

165 gram mel

1 tsk. bagepulver fra Dr. Oetker

165 gram mel

1 tsk. bagepulver fra Dr. Oetker

50 gram chokoladechips eller hakket mælkechokolade

Cookiedej

Rør smør, farin og sukker godt sammen. Efter dette, røres ægget, vaniljesukker og salt i.

Nu tilføjes 165 gram mel og 1 tsk. bagepulver og dejen vendes sammen. Tilsæt 50 gram chokoladechips eller hakket mælkechokolade til dejen og vend dem i.

Fordel cookiedej i en kageform på Ø 22 cm og sæt den i køleskabet, til senere brug.

Browniedej

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Rør alle ingredienser sammen og fordel dejen i en kageform på Ø 22 cm. Placer herefter en mindre form på Ø 18 cm med (keramik)bønner i, ovenpå dejen, og pres så lidt, så brownie dej bevæger sig lidt op på siderne. Bag i den forvarmede ovn i 20 minutter.

 

 

Efter de 20 minutter tages kagen ud og den lille kageform med bønner fjernes. Sæt nu den store form med browniedej tilbage i ovnen og bag i ca. 5-7 minutter.

Fordel ca. 13 Oreo cookies på browniebunden, efter den er taget ud af ovnen (mens den stadig er varm).

Lad ovnen forblive tændt.

 

Ostecreme

Piskefløde og sukker piskes sammen, indtil den er det blød flødeskum. Pisk flødeosten for sig selv til den bliver blød og ensartet og røres så sammen med piskeflødecremen. Hæld massen over din cookiebund og Oreo cookies. Sæt kagen i ovnen igen og bag ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Nu laves chokoladekaramellen. Hæld den kondenserede mælk i en lille gryde og varm den forsigtigt op, til den er lun og tilsæt chokoladen og rør det godt sammen og sluk. Nu skal massen hældes over den bagte browniekage og ostecremen.

Til sidst tages cookiedejen ud af køleskabet og placeres ovenpå browniekagen. Bag kagen i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.

 

Nu er kagen færdig og skal på køl i ca. 2 timer. Den kan godt spises varm – så karamel løber ud af kagen og cookiedej er blød, det er en smagssag 😉

God appetit!