Opskrift og billeder af Terese Hansen, som du også kan følge på hendes blog og hendes Instagram

 

Terese har lavet endnu en fantastisk opskrift, med dertilhørende udførlig guide, så du nemt og hurtigt kan forer små tærtedeje med mørdej, og lave smukke portions anrettede tærter! Tærterne indeholder en skøn og frisk passionsfrugtmousse og en syndig karamelmidte!

INGREDIENSER

6 stk.

Form: https://www.sw20954.smart-web.dk/shop/607-professionel/4415-tarte-ring-rund-saet-silikomart-oe-80/

Kakaomørdej

  • 280 g hvedemel
  • 10 g kakao
  • 100 g flormelis
  • 150 g koldt smør
  • 1 koldt æg

Brownie-indlæg

  • 270 g sukker
  • 3 æg
  • 225 g mørk chokolade
  • 90 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 15 g kakaopulver
  • 0,5 tsk. havsalt

Karamelmidte

  • 125 g karamelliseret hvid chokolade
  • 100 ml fløde
  • 20 g glukosesirup

Passionsfrugtmousse

  • 2,5 blade husblas
  • 3 passionsfrugter
  • 0.5 citron (saft)
  • 75 g sukker
  • 1 dl cremefraiche 38%
  • 2,5 dl fløde

Velvet spray

  • Wonder Velvet gul – chokoladespray

Pynt og karamelcirkler

  • 75 g karamelliseret hvid chokolade
  • Frysetørret passionsfrugt
  • Guldstøv

 

 

FREMGANGSMÅDE

 

PASSIONSFRUGTMOUSSE

(laves dagen inden)

 

Læg husblas i blød i rigelig koldt vand i minimum 15 minutter. Bland 65 gram af de i alt 75 gram sukker sammen med cremefraichen. Rør indtil sukkeret er opløst. Bland passionsfrugtkød, citronsaft (sigtet) og resten af sukkeret i en gryde. Kog blandingen kort op. Vrid husblassen fri for vand og tilsæt til den varme passionsfrugtsirup. Jeg kan bedst li’ at bevare passionsfrugtkernerne, men hvis ikke du ønsker dette kan du si siruppen. Kom siruppen i en plastikbeholder og lad den køle til fingerlun (cirka 38 grader). Imens siruppen køler piskes fløden til en let skum. Den skal kun lige danne bløde toppe. Hæld nu den afkølede sirup i cremefraicheblandingen, mens du rører i midten af skålen med en dejskaber. Tilsæt nu halvdelen af den piskede fløde og vend forsigtigt i. Tilsæt den sidste del af flødeskummet og vend igen forsigtigt i. Kom moussen i en sprøjtepose og hæld i mousseformene. Kom de fyldte forme i fryseren natten over.

 

BROWNIE-INDLÆG

Pisk sukker og æg sammen. Smør og chokolade smeltes sammen over vandbad og tilsættes til æggesnapsen. Sigt hvedemel og kakao og vend i blandingen. Tilsæt til sidst havsalt og vend dejen godt sammen.

 

Kom dejen i en firkantet bageform (cirka 23 x 23 cm). Bag bunden ved 175 grader alm. ovn. i 18-22 minutter.

 

Lad brownien køle helt af, gerne i køleskabet et par timer.

 

Udstik seks runde browniestykker af cirka 7-7,5 cm og udstik midten af disse seks stykker med bagsiden af en tylle på cirka 1,1,5 cm. Kom browniestykkerne i køleskabet imens du forbereder tærterne.

 

KAKAOMØRDEJ

Sigt og bland de tørre ingredienser sammen. Skær smørret i små tern og tilsæt til den tørre blanding. Smuldre nu smørret ind i de tørre ingredienser med dine fingre indtil blandingen har konsistens som rasp. Tilsæt de kolde æg og ælt dejen sammen, men kun indtil dejen lige hænger sammen. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg i køleskab minimum en time.

 

Drys lidt hvedemel på bordpladen og ælt mørdejen lidt blød igen. Rul dejen tyndt ud (SE VIDEO I BUNDEN). Brug tærteformene til at udstikke seks runde cirkler ud af dejen. Skær seks-otte lange strimler. Disse skal bruges til at beklæde tærteringenes sider (SE VIDEO I BUNDEN). Beklæd tærteformene som vist på videoen. Stik huller i bundene med en gaffel.

 

Bag tærterne ved 175 grader i 10-15 minutter. Lad dem køle helt af.

 

Placér nu en browniecirkler i hver tærtebund. Hvis den ikke passer ned i, kan siderne skæres til med en skarp kniv.

 

KARAMELMIDTE

Smelt chokoladen over vandbad. Giv fløde og glukosesirup et kort opkog og hæld over den smeltede chokolade. Vent et øjeblik, og rør nu hurtigt i midten af skålen med en dejskraber indtil ganachen samler sig og bliver blank. Kom ganachen i en sprøjtepose og fyld midten af tærterne med karamel. Sæt tærterne på køl mens du forbereder pynten.

 

PYNT OG VELVET SPRAY

Tag de frosne mousser ud af fryseren, og tærtebundene ud af køleskabet. Placér en moussebombe af gangen ovenpå en paletkniv og spray overfladen gul med velvet spray. Placér den sprayede mousse ovenpå en tærtebund. Fortsæt til alle er færdige.

 

Dæk moussens nederste omkreds med frysetørrede passionsfrugt stykker.

 

Pynt med chokoladecirkler lavet med Silikomart Chablon formen (se opskrift på disse lige her).

 

Drys lidt guldstøv på chokoladecirklerne og placér én på hver mousse.

 

Sådan forer du tærteformene med mørdej