Vi har afprøvet en af de allernyeste trends indenfor kagens søde verden…. Fault line kagen! Fault line kagen er imponerende at se på, men lad dig ikke narre af det komplekse udseende – den er faktisk virkelig let at lave!

Vi har lavet en med jordbær – de sidste jordbær kan nydes nu og den her kage er en super god undskyldning for at bage en kage med jordbær 😉 Du behøver ikke lave den med jordbær – en fault line kage kan laves med alverdens frugt eller andet spiselig pynt, som krymmel. Det er kun fantasien der sætter grænser! Du kan også selv ændre farve på din smørcreme.

Sådan gør du

Dette skal du bruge til dine bunde m. krymmel

Kageform Ø 18 cm

Kagefolie 120 mm

200 gram sukker

50 gram sukker

5 æg – æggeblommerne og -hviderne skal separeres

½ dl varmt vand med sjat citron i, for at give smag

125 gram kage hvedemel

125 gram kartoffelmel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljesukker

1 pose af Dr. Oetker party mix krymmel

Dette skal du bruge til pynt og cremen

Ingredienser til fromagecreme

1 liter piskefløde

1 pakke citronfromage

1 bakke (ca. 500 gram) jordbær

 

Ingredienser til Italiensk marengssmørcreme (se en videoguide nederst i opskriften)
225 gram sukker
70 ml. vand
5 æggehvider
75 gram sukker
500 gram blødt smør
Et sukker termometer
(Smag: vanille)

 

Fremgangsmåde

Tilsæt æggeblommer, 200 gram sukker og varmt vand i røremaskinens skål og rør det sammen. Begynd herefter at piske det, indtil blandingen efterlader bløde spor.

I en anden skål pisker du æggehviderne sammen med en knivspids salt. Tilsæt lidt ad gange nu de resterede 50 gram sukker, og pisk indtil du har en let marengsskum.

Forvarm din ovn til 150 grader varmluft.

Tag nu du første blanding med æggeblommer, og tilsæt til denne, lidt ad gangen, din æggehvideblanding, mens du rører det forsigtigt sammen.

Når begge blandinger er rørt sammen til én, kan du sigte dine tørre ingredienser på én gang – kagemel, kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker. Når de tørre ingredienser er sigtet i, kan du også hælde dit krymmel i dejen og røre det hele sammen.

Når dejen er ensartet, kom den da i en høj form på Ø 18 og ca. 10 cm høj med bagepapir i bunden og sider smurt op med smør og mel. Bag ved de 150 grader varmluft, som din ovn er forvarmet til, i 10 min, nederste i ovnen. Efter de første 10 minutter, sæt da temperaturen op til 180 grader og bag videre i ca. 30-35 minutter – husk at holde øje, da alle ovne varmer forskelligt.

Brug en tandstik eller et grillspyd til at tjekke om kagen er færdig.

Sluk for ovn, når kagen er gennembagt, men lad den blive i ovnen i 5 minutter mere, med ovndøren på klem.

Tag kagen ud og lad den køle helt af. Når kagen er helt kold, kan du dele den i 4-5 bunde. Skær toppen af kagen af, så den bliver jævn, og del den herefter i lagene.

 

Klargør din jordbær ved at vaske dem og fjerne stilkene. Tag de største jordbær fra, og skær resten i små firkanter (til at komme i fromagen).

Pisk fløden til flødeskum og følg fromage pakkens anvisning og kom dine små jordbærstykker i den færdige fromage.

Beklæd en kagering eller en bageform med kagefolie, den højeste du kan finde, f.eks. denne, og begynd at bygge din kage op. Start med en bund, en lag creme, så en bund igen, og så videre.

Sæt kagen i køleskabet i minimum 3-4 timer, så den kan sætte sig og blive klar til at pynt.

Imens du venter, kan du lave din Italienske smørcreme. (du kan også vælge at lave en almindelig smørcreme med f.eks. denne).

 

I en gryde tilsætter du 225 gram sukker og 70 ml. vand og rører til sukker begynder at opløse sig – kog så sukkeret op.
I røremaskinen tilsæt de 5 æggehvider og kører på medium speed og nu bør sukkeret også begynde at koge.
Det bløde smør skæres i firkanter og sættes til side.
Brug et sukker termometer til at holde øje med dit kogende sukker.
Når æggehviderne i røremaskinen er luftige og lyse, tilsæt de 75 gram sukker og pisk nu til marengs.
Når termometeret når 120 grader, tager du gryden af blusset og tilsætter sukkermassen stille og roligt til marengsen (uden at ramme piskerisene). Lad den kører indtil røremaskinens skål er kold.
Nu kan du tilsætte din smør, lidt ad gangen. Det kan ske at cremen skiller – men det er okay, den skal nok samle sig igen. Lad den røre i 5 minutter.
Nu er det tid til at give smage cremen til – Jeg har brugt 2 spsk. flydende vanille.

 

Når kagen har sat sig, tag den da ud af din form og fjern din kagefolie.

Start at smøre din kage op med smørcreme i et tyndt lag over hele kagen (en såkaldt ”crumbcoat”, som holder på kagens løse krummer). Sæt kagen på køl igen, inden smørcremen har sat sig. Skær imens de store jordbær ud i flade stykker, som på billedet. Placer jordbærskiverne i et bånd langs midten af kagens side.

Over og under jordbærskiverne laver du to tykke striber med smørcreme – bruge gerne en sprøjtepose til dette, det er lettere at styre. Fjern nu noget af smørcreme med en kagespartel, indtil dine jordbær er placeret ”inde i” fordybningen.

Pynt til sidst din kage med friske jordbær og f.eks. mynteblande eller andet – vi har brugt skønne, frisk hortensiaer.

Velbekomme og god fornøjelse – og husk, du kan ændre på opskriften og indholdet, præcis som du har lyst til!

 

 

Italiensk marengssmørcreme