Vi ved godt at jordbærtærte findes i et hav af variationer – men det her Carmen har lavet, er godt nok god!
Jordbærtærten er en klassiker når sommeren ankommer, og i år er ingen undtagelse. De skønne, danske jordbær har indtaget supermarkeder og jordbærbede, så hvorfor ikke lave en skøn dessert, som næsten alle elsker?

 

God fornøjelse!

Ingredienser til mørdej

200 gram hvedemel – vi har brugt Valsemøllens kagemel
60 gram flormelis
En knivspids salt
120 gram smør, køleskabskoldt
1 spsk. koldt vand
1 æggeblommer

  1. Bland mel, flormelis og salt i din køkkenmaskine. Tilsæt vand og smør i små portioner og rør, indtil smørret er godt fordelt og blandingen ligner små krummer.
  2. Tilsæt æggeblommen og rør indtil dejen samler sig – rør endeligt ikke for meget.
  3. Saml dejen på køkkenbordet, med hænderne, pak den ind i film og lad den hvile i køleskabet i ca. 1 time.
  4. Smør en tærteform (gerne en med løs bund, så kan du let få bunden ud af formen og servere den) på 24 cm og drys med mel. Vend det overskydende mel ud af formen.
  5. Tag dejen fra køleskabet, rul den ud og dæk forsigtigt formen med dejen. Skær dejen af langs kanten og prik bunden med en gaffel. Stil den igen i køleskabet, imens du laver mazarinmasse.
  6. Forvarm ovnen på 180 grader og bag tærtedejen i ca. 15 min til den bliver let gyldenbrun.
  7. Når den er færdig, tag da bunden ud og nu kan du skrue ovnen til 200 grader, så den varmer op til bagningen af mazarinmasse

 

Mazarinmasse

175 gram marcipan
150 gram sukker
100 gram smør, stuetemperatur
2 æg
50 gram mel
75 gram mørk chokolade

  1. Hæld marcipan og sukker i røremaskinen eller en almindelig skål og ælt sammen til en ensartet masse.
  2. Tilsæt smør og rør igen
  3. Tilsæt æggene, et ad gangen, mens der røres. Rør indtil massen er ensartet.
  4. Sigt melet i og rør igen.
  5. Hæld mazarindejen ovenpå på tærtebunden og bag i den forvarmede 200 grader varme ovn i ca. 15-20 min, indtil kagen er gennembagt.
  6. Hak chokoladen groft og smelt det over et vandbad eller i mikroovn. Hæld den smeltede chokolade over mazarinbunden når den kommer ud af ovnen og fordel chokoladen jævnt over det hele.

 

 

Vaniljecreme

1 brev Dr. Oetker økologisk vaniljecreme, som skal laves med 5 dl. mælk
Du kan også blande vaniljecremen med flødeskum, hvis du vil bruge konditorcreme, i stedet for ren vaniljecreme

3-4 spsk. vand

2 stk. Dr. Oetker husblas (kan udelades)

Rød frugtfarve (kan udelades)

500 gram jordbær

40 gram mandler

Pynt, vi har brugt stedmoderblomster og nogle let-ristede mandler

 

  1. Lav din creme efter pakkens anvisninger og stil den på køl. Gerne 4 timer, men mindre kan også gøre det.
  2. Rens og klar gør dine jordbær og skær dem i halve.
  3. Rist eventuelt nogle mandler, eller andre nødder, let.
  4. Tag nu din creme fra køl og rør den godt igennem så der ikke er nogle klumper. Fordel cremen jævnt på din bund.
  5. Fordel ovenpå cremen dine klargjorte jordbær.
  6. Vælger du at lave en gelé, ligges husblassen i blød i vand i 10 minutter, hæld vandet fra og tilføj igen 3 spsk. vand. Varm i mikroovn i ca. 10 sekunder og rør indtil det har en passende konsisten med gelé. Tilsæt lidt rød frugtfarve og fordel i et tyndt lag over jordbærrene.
    Du kan også bruge f.eks. en klassisk ribs gelé i stedet, eller helt undvære geléen.

 

 

God fornøjelse!