Hele vejen fra Italien, kommer, hvad vi nu betegner som en klassisk dansk dessert, citronfromagen. Igennem mange generationer har citronfromagen været en go-to dessert, på grund af letheden i at lave den samt dens cremede, men syrlige smag.

Her får du en skøn opskrift af Rikke, som vi glæder os til at prøve!

 

Opskriften svarer til ca. 6 personer.

Ingredienser:

2 blade husblas

70 g sukker

100 g pasteuriserede æggeblommer

2 citroner

2 dl fløde

50 g pasteuriserede æggehvider

Fremgangsmåde:

Husblas ligges i blød i koldt vand.

Pisk sukker og æggeblommer til en tyk æggesnaps.

Vask citronerne grundigt og riv den yderste gule skal.

Rør 2/3 af den revede citronskal i æggesnapsen – resten gemmes til pynt.

Pres citronerne og kom citronsaften i en lille kasserolle og varm det op.

Vrid husblassen for vand og kom det ned i den varme citronsaft.

Rør husblassen ud til den er helt smeltet. Lad kasserollen stå og køle lidt af.

I en skål piskes fløden til en let skum.

I en anden skål piskes æggehviderne stive.

Hæld den lillefingervarme citronsaft ned i gryden med den tykke æggesnaps og pisk det hurtigt sammen.

Tilsæt derefter fløden og æggehviderne og vend det forsigtigt sammen til massen er ensartet.

Kom citronfromagen i en sprøjtepose og fordel den i 6 dessertglas.

Stil glassene på køl i mindst 2 timer.

Pynt:

1 dl fløde

Revet citronskal

Skovsyre

 

Fremgangsmåde:

Pisk fløden til flødeskum og kom den i en engangssprøjtepose.

Sprøjt små toppe på din citronfromage.

Drys med revet citronskal og skovsyre.

 

Velbekommen og god fornøjelse!