Pebernødder er nok en af de mest spiste “småkager” her op til jul – og forståeligt! De små krydrede kager er super lette at lave, og selv de helt små kan være med!
Du kan altid tilpasse opskriften, med mere eller mindre krydderi, hvis du f.eks. ikke er så vild med ingefær, eller hvis du er helt tosset med kanel.

Ingredienser

250 g mel
125 g sukker
125 g blødt smør (ikke blandingsprodukt)
1/2 dl piskefløde
1/3 stødt ingefær eller allehånde
1/2 tsk peber – hvid eller sort
1/2 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk kanel
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk natron

Lav din mel blanding klar:

Bland hvedemel med krydderierne og dit bagepulver og natron.

Lav nu den våde blanding:

Sørg for at din smør har stuetemperatur. Pisk sukker og smør sammen, indtil det har en cremet konsistens.
Når massen er cremet, kan du tilføje 1/2 dl. piskefløde, og piske denne sammen, ved laveste hastighed med din sukker/smør blanding,
indtil det hele er arbejdet sammen.

 

Nu kan du blanding din tørre blanding i den våde, og ælte de to godt sammen – brug gerne hænderne til dette!
Når din dej er samlet, skal dele den op i mindre portioner og du kan rulle lange pølser ud af disse,
som du kan skære ud i ca. 1,5 cm x 1,5 cm stykker. Nu kan du trille dine pebernødder, så du får den fine runde form, eller du kan lade dem være lidt “kantede”.

Arranger pebernødderne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 8-9 minutter ved 200 grader (alm), indtil de er gyldne – hold gerne lidt øje med dem, din ovn kan varme anderledes fra vores.

Køl dem af og nyd dem (de forsvinder hurtigt!)
God fornøjelse!