Julen er over os, men før vi ved af det er den ovre – og så er det tid til nytår! Til nytår er der lidt mere frie rammer for hvad man kan servere, især når det omhandler desserten.

Vi giver dig et eksempel på en mindre traditionel, men mega smagfuld dessert her, nemlig en no-bake mango/passionsfrugt creamcheese kage. Der er til ca. 10 personer.

 

Du skal bruge:

En god mango juice eller som jeg, en passionsfrugt juice Økovejen.dk. Du kan også selv lave mango juice ved at koge en mango i vand og lidt sukker og kører det hele i en blender.

2 pakker ladyfingers. Du vil have lidt tilbage til næste gang

450 gram smøreost

350 ml piskefløde

130 gram sukker

2-3 mango (reserver lidt til pynt) (frisk eller frossen)

Kagering på ca. 20 cm (du kan bl.a. bruge en justerbar kagering, hvis du vil lave kagen lidt mindre eller større)

Glaze

235 ml mango juice eller passionsfrugt juice

25 gr gelatine pulver eller Agar-agar

118 ml kogende vand

1 spsk rom eller triple sec (valgfrit)

Dekoration

Piskefløde

Mynte til pynt

Mango eller friske bær.

Mango ostekage

  1. Skræl mangoer og skær det hele i små firkantet. Gem gerne lidt til pynt
  2. Pisk fløden til flødeskum (ikke for stiv, blot indtil den laver bløde toppe, som holder formen)
  3. I en skål røres ostecremen og sukker godt sammen til en ensartet creme og bagefter tilføj din flødeskum og herefter dine firkantede mango stykker.
  4. Dyp hver lady finger i den 235 ml mango juice eller passion, og sæt hver ladyfinger rund ind i din kagering til du lukket siderne og bunden. Husk at sørge for dine ladyfingers i siderne sidder tæt, så din creme og glaze ikke løber ud (se evt. billede, ups….)
  5. Fordel nu jævnt din mango creme med en dejskraber eller lignende. Sæt kagen i køleskab imens du laver din glaze.
  6. I en skål hælder du resten af mango juice op sammen med de 25 gram gelatine – vent 1 minut herefter, til gelatinen har opsuget resten af juicen. Bland bagefter gelatinen i det varme vand (og evt rom/triple sec), og rør rundt et minut. Sæt til side til den lidt koldere.
  7. Tag kagen ud af køleskabet og din gelatineblanding vil nu være lidt mere tyk. Med en ske hældes gelatine blandingen over kagen – brug en skes bagside for at dække ostekagen forsigtigt.
  8. Sæt på køl igen 1 eller 2 timer. Bagefter kan du pynte kagen med lidt piskefløde og din mango eller bær.

God fornøjelse!