Sandwichbrød
Opskrift på hjemmebagt toastbrød/sandwichbrød
Et hjemmelavet toastbrød/sandwichbrød med en sprød skorpe er utrolig lækkert. Og så er det et sikkert hit til madpakken. Vi har fået Gastrofun.dk til at komme med deres bud på hvordan man får det optimale ud af vores sandwichform.
Ingredienser
- 1 spiseskefuld tørgær eller 25 gram almindeligt gær
- 1 spiseskefuld sukker
- 1 spiseskefuld groft salt
- 2 spiseskefuld smagsneutral olie, f.eks. raps- eller solsikkeolie.
- 650 gram hvedemel
- 5 deciliter lunkent vand
- 25 gram smør til at smøre sandwichbrødformen med
Sådan gør du:
Start med at blande gær, sukker, groft salt olie og vand i en skål. Man kan eventuelt bruge en røremaskine.
Tilsæt mel lidt af gangen, indtil at dejen er lind og smidig.
Herefter skal dejen hæve i 30 minutter under et viskestykke.
Smør sandwichbrødformen samt låget med smør. Gerne rigeligt med smør. Sådan undgår man, at brødet sætter sig fast i formen, når det skal tages ud.
Tag nu dejen ud af skålen, og ælt den godt.
Nu skal dejen rulles stramt op til en pølse.
Dejen skal nu deles i fire lige store dele.
De fire dele vendes alle 90 grader og placeres ned i formen, hvor låget så sættes på.
Lad dejen nu hæve i 30 minutter, mens ovnen sættes på 250 grader.
Brødet skal bages på 250 grader i 10 minutter, hvor det derefter skal skrues ned til 200 grader, hvor det skal bage i yderligere 20 minutter.
Når brødet er færdigt, så skal låget straks tages af, og brødet skal straks ud af formen for at få en sprød skorpe. Hvis det står for længe i formen, så bliver der dannet kondens, og det gør skorpen blød.
Det hjemmelavede toastbrød/sandwichbrød smager fantastisk. Det har en sprød og ensartet skorpe hele vejen rundt.
Vil du flere lækkerier fra Gastrofun.dk kan du også følge den på Instagram