Sprøde, hjemmelavede isvafler
Ingredienser:
150 g. sukker
3 æg
4½ spsk. mælk
1½ tsk. vaniljesukker
90 g. smeltet smør
75 g. mel
1 nip salt
Fremgangsmåde:
Sukker og æg piskes til æggesnaps. Herefter tilsættes mælk, vaniljesukker og smør under piskning. Til slut tilsættes salt og mel, imens der piskes videre. Konsistensen skal være glat, jævn og ikke for tyk. Hvis dejen alligevel bliver lidt for tyk, kan du spæde til med mere mælk.
Varm vaffeljernet op. Hæld lidt fedtstof på jernet. Brug ca. ¾ dl. dej til hver vaffel. Bag vaflerne i 3-4 minutter på jernet. Læg den færdige vaffel på en tallerken, og brug det medfølgende kegleværktøj til at forme kræmmerhusene, mens de stadig er varme og formbare. Lad vaflen sidde på keglen, indtil den er kølet helt af og dermed holder formen.
Server vaflerne med din yndlings-is.