Drømmekagen er en klassiker i de danske hjem, og nok en af de mest elskede bradepandekager du finder. Hvem har ikke prøvet at få en drømmekage i skole til ens fødselsdag? 😉 Den lækre og smagfulde topping af kokos er et hit hos både store og små – perfekt til gæster, aftenkaffen, fødselsdag i skolen, picnic og meget andet. Er du fan af kokos er denne opskrift helst sikkert noget for dig – vi har nemlig piftet kagen op med “rigtige” kokosflager i fyldet!
(*psst* – drømmekagen smager endnu bedre hvis den får lov til at trække natten over!)

Sæt i gang!

Ingredienser til en bradepande drømmekage på ca. størrelse 25 x 35 cm

250 gram sukker

3 æg

2 dl mælk

50 gram smør

250 gram hvedemel

2 tsk. bagepulver fra Dr. Oetker

1 tsk. vaniljesukker fra Dr. Oetker

Fyld (det er altid tilladt at lave en dobbeltportion fyld) 😁

125 gram smør

100 gram kokosmel

40 gram kokosflager (kan undlades, hvis du ikke ønsker kokosflager)

200 gram brun farin

½ dl mælk

Sådan gør du

Smelt smørret med mælken i en gryde over lav varmen indtil det er lillefingervarmt.

Pisk æg og sukker, til det skifter farve og er let og skummende.

Tip! Pisker du sukker og æg sammen over et vandbad, bliver det også meget luftigt – men, pas på at det ikke bliver for varmt, for så koagulerer æggene. Skålen må ikke røre vandet.

 

Bland mel, bagepulver og vaniljesukker og sigt det igennem en si over dejen, skiftevis med mælkeblandingen.

Hæld dejen i bradepande som skal være beklædt med bagepapir og bag kagen midt i ovnen.

Bagetid er ca. 25 min. i en forvarmet ovn på 200 grader (varmluft 180 grader)

Når der er ca. 15 min. tilbage af bagetiden, kan du begynde at lave fyldet.

Smelt smør, tilsæt mælk og brun farin og kog op. Rør kokosmel og -flager i, og hæld blandingen over kagen, når den har bagt i 25 min.

Bag kagen videre i ca. 10 minutter med toppingen på og lad den køle af i formen.

 

Velbekommen!