En lækker lagkage med hindbærmousse og lakrids. Perfekt til fødselsdagen eller sommerfesten. Opskriften er lavet af Beate, der blandt andet også laver kageopskrifter til HurtigMums.

Redskaber

Springform – ca. 21 cm

Evt. kageplast

Evt. små udstikkere til at lave pynt til kagen

Ingredienser

6-8 personer

Lagkagebunde

  • 4 æg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Lidt smør til formen

Hindbærmousse

  • 2 blade husblas
  • 2½ dl piskefløde
  • 75 g flormelis
  • 2 tsk. granuleret rålakrids
  • 170 g god hindbærmarmelade – gerne hjemmelavet

Smørcreme

  • 75 g blødt smør
  • 75 g mascarpone
  • 75 g flormelis
  • 2-4 spsk. mælk

Pynt

  • Ca. 500 g hvid fondant
  • Evt. lidt rester af forskellige farver fondant

Fremgangsmåde

Lagkagebunde

  1. Tænd ovnen på 200 °C.
  2. Pisk æg og sukker sammen til en let og luftig æggesnaps.
  3. Sigt hvedemel blandet med bagepulver ned i æggemassen, og vend det forsigtig sammen.
  4. Smør springformen med lidt smør, og hæld dejen ned i den.
  5. Lav en lille fordybning i midten ved med bagsiden af en ske at skubbe dejen forsigtigt ud mod kanten af formen – så er der en chance for, at kagen ikke hæver op på midten.
  6. Sæt kagen på nederste rille i ovnen, og bag den i ca. ½ time. Dæk den til med et stykke bagepapir, hvis den begynder at blive for mørk, inden den er færdigbagt.
  7. Vend kagen ud med bunden op ad på en bagerist, og lad den køle helt af, før den deles i tre lige tykke lagkagebunde.

Hindbærmousse

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand.
  2. Pisk fløden til skum.
  3. Sigt flormelis, bland det med rålakrids, og vend det i flødeskummet.
  4. Kom marmeladen i en kasserolle, og varm den op.
  5. Tag gryden af varmen.
  6. Tag husblassen op, tryk vandet af, rør den ud i den lune marmelade, og lad det hele køle af til stuetemperatur.
  7. Vend hindbærmassen i flødeskummet, og sæt moussen i køleskabet i mindst ½ time.

Smørcreme

  1. Pisk smør, mascarpone og sigtet flormelis sammen.
  2. Tilsæt mælk lidt ad gangen, til du får en glat og blød konsistens, der er nem at smøre ud.

Lagkage

  1. Sæt ringen fra springformen midt på det fad, du vil servere din kage på. For den evt. med kageplast.
  2. Læg en bund ned i ringen, og fordel halvdelen af hindbærmoussen på den.
  3. Læg en bund oven på moussen, tryk let til, og fordel resten af hindbærmoussen på den.
  4. Læg til sidst den sidste bund på med skærefladen opad, og tryk let til.
  5. Sæt kagen i køleskabet i ca. ½ times tid.
  6. Tag kagen ud, og fjern ringen.
  7. Smør kagen op med smørcreme – både på toppen og på siderne. Det er nemmest med en kagespatel eller lignende.
  8. Sæt dit kagefad på et stykke papir eller en tør klud, så du nemt kan dreje det rundt, mens du smører.
  9. Jo pænere du får smurt din smørcreme ud, jo pænere slutresultat får du.
  10. Sæt igen kagen på køl – evt. til næste dag, men i hvert fald en times tid.
  11. Rul den hvide fondant ud – klistrer den så brug majsstivelse. Størrelsen skal være diameteren på kagen plus to gange højden og tykkelsen skal være ca. 3 mm.
  12. Læg fondanten over toppen på kagen, så den ligger helt glat.
  13. Læg den derefter tæt til på siderne. Pres forsigtigt, så den kommer til at ligge helt glat.
  14. Skær det overskydende fondant væk – ikke for tæt på kanten, for det trækker sig lidt sammen, når det tørrer.
  15. Pynt din kage med små blomster, flag, sommerfugle eller lignende helt efter eget valg. Til lim kan du røre 50 g flormelis sammen med en æggehvide.

 

Og så er det bare at lade dine gæster nyde lagkagen!