En lækker lagkage med hindbærmousse og lakrids. Perfekt til fødselsdagen eller sommerfesten. Opskriften er lavet af Beate, der blandt andet også laver kageopskrifter til HurtigMums.
Redskaber
Springform – ca. 21 cm
Evt. kageplast
Evt. små udstikkere til at lave pynt til kagen
Ingredienser
6-8 personer
Lagkagebunde
- 4 æg
- 150 g sukker
- 150 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- Lidt smør til formen
Hindbærmousse
- 2 blade husblas
- 2½ dl piskefløde
- 75 g flormelis
- 2 tsk. granuleret rålakrids
- 170 g god hindbærmarmelade – gerne hjemmelavet
Smørcreme
- 75 g blødt smør
- 75 g mascarpone
- 75 g flormelis
- 2-4 spsk. mælk
Pynt
- Ca. 500 g hvid fondant
- Evt. lidt rester af forskellige farver fondant
Fremgangsmåde
Lagkagebunde
- Tænd ovnen på 200 °C.
- Pisk æg og sukker sammen til en let og luftig æggesnaps.
- Sigt hvedemel blandet med bagepulver ned i æggemassen, og vend det forsigtig sammen.
- Smør springformen med lidt smør, og hæld dejen ned i den.
- Lav en lille fordybning i midten ved med bagsiden af en ske at skubbe dejen forsigtigt ud mod kanten af formen – så er der en chance for, at kagen ikke hæver op på midten.
- Sæt kagen på nederste rille i ovnen, og bag den i ca. ½ time. Dæk den til med et stykke bagepapir, hvis den begynder at blive for mørk, inden den er færdigbagt.
- Vend kagen ud med bunden op ad på en bagerist, og lad den køle helt af, før den deles i tre lige tykke lagkagebunde.
Hindbærmousse
- Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Pisk fløden til skum.
- Sigt flormelis, bland det med rålakrids, og vend det i flødeskummet.
- Kom marmeladen i en kasserolle, og varm den op.
- Tag gryden af varmen.
- Tag husblassen op, tryk vandet af, rør den ud i den lune marmelade, og lad det hele køle af til stuetemperatur.
- Vend hindbærmassen i flødeskummet, og sæt moussen i køleskabet i mindst ½ time.
Smørcreme
- Pisk smør, mascarpone og sigtet flormelis sammen.
- Tilsæt mælk lidt ad gangen, til du får en glat og blød konsistens, der er nem at smøre ud.
Lagkage
- Sæt ringen fra springformen midt på det fad, du vil servere din kage på. For den evt. med kageplast.
- Læg en bund ned i ringen, og fordel halvdelen af hindbærmoussen på den.
- Læg en bund oven på moussen, tryk let til, og fordel resten af hindbærmoussen på den.
- Læg til sidst den sidste bund på med skærefladen opad, og tryk let til.
- Sæt kagen i køleskabet i ca. ½ times tid.
- Tag kagen ud, og fjern ringen.
- Smør kagen op med smørcreme – både på toppen og på siderne. Det er nemmest med en kagespatel eller lignende.
- Sæt dit kagefad på et stykke papir eller en tør klud, så du nemt kan dreje det rundt, mens du smører.
- Jo pænere du får smurt din smørcreme ud, jo pænere slutresultat får du.
- Sæt igen kagen på køl – evt. til næste dag, men i hvert fald en times tid.
- Rul den hvide fondant ud – klistrer den så brug majsstivelse. Størrelsen skal være diameteren på kagen plus to gange højden og tykkelsen skal være ca. 3 mm.
- Læg fondanten over toppen på kagen, så den ligger helt glat.
- Læg den derefter tæt til på siderne. Pres forsigtigt, så den kommer til at ligge helt glat.
- Skær det overskydende fondant væk – ikke for tæt på kanten, for det trækker sig lidt sammen, når det tørrer.
- Pynt din kage med små blomster, flag, sommerfugle eller lignende helt efter eget valg. Til lim kan du røre 50 g flormelis sammen med en æggehvide.
Og så er det bare at lade dine gæster nyde lagkagen!