Opskrift og billeder af Terese Hansen, som du også kan følge på hendes blog og hendes Instagram

Det her er uden tvivl en dessert, der til hver en tid vil imponere. Den er også et super godt bud på en nytårsdessert. Du kan vælge at lave én slags frugt eller springe ud i flere. Hvis du laver flere, vil jeg anbefale at lave dobbeltportion af chokoladecremen og også lave kompot af både æbler, pærer, appelsiner – hvad end du har lyst til. Husk! Denne dessert skal forberedes minimum dagen før.

Opskriften på æblerne kan findes her

Opskriften på citronerne kan findes her

INGREDIENSER

10 stk. pærer

2 x pæreform

2 x halvkugleforme

Pærekompot

  • 1 blad husblas
  • 10 faste pærer
  • 6 spsk. sukker
  • 1 citron (saft)
  • Vaniljepaste

Hvid chokoladecreme

  • 6 blade husblas
  • 2 dl sødmælk
  • 350 g hvid chokolade
  • 5 dl fløde

Pynt og velvet spray

  • Velvet spray (Lime, Orange, Gul)
  • 50 g mørk chokolade
  • Evt. mynteblade (eller andre spiselige blade)

FREMGANGSMÅDE

PÆREKOMPOT

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand minimum 15 minutter. Skræl pærerne og skær dem i små ensartede tern. Kom alle ingredienser op i en gryde og lad det koge ind cirka 5-10 minutter. Tilsæt det ene blad husblas og rør rundt. Kompotten hældes i små halvkugleforme af silikone og kommes i fryseren minimum to timer.

CHOKOLADECREME

Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand minimum 15 minutter. Bring sødmælken i kog og smelt husblassen heri. Tag gryden af varmen. Tilsæt finthakket hvid chokolade og rør indtil det er smeltet. Afkøl cremen til stuetemperatur, så chokoladecremen stadig er blød. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den forsigtigt i cremen.

Kom cremen i en sprøjtepose og fyld først pæreformene én tredjedel. Find nu den frosne pærekompot frem og sæt to halvkugler sammen, så der dannes kugler af pærekompot. Klargør i alt 10 styk af disse. Placér forsigtigt pærekompot-kuglerne ovenpå chokoladecremen i formene. Slut af med at hælde chokoladecreme i formen, til den er helt fyldt.

Formene kommes i fryseren minimum ét døgn.

PYNT OG VELVET SPRAY

Denne del af opskriften skal gøres den dag, du får gæster!

Temperér chokoladen i mikroovnen eller over vandbad. Kom chokoladen i en lille sprøjtepose og klip et lille hul i enden. Sprøjt små stilke af den mørke chokolade på et stykke bagepapir og lad det størkne. Vend nu stilkene om og sprøjt endnu et lag tempereret mørk chokolade ovenpå, så de bliver mere tredimensionelle.

Hvis ikke du vil kaste dig ud i chokoladestilke, kan du blot købe nogle spiselige urter (såsom mynte) og pynt med disse.

Tag forsigtigt pærerne ud af silikoneformene. Placér dem i en stor papkasse eller andet der kan afskærme dem (sprayen vil svine en del, så dette er for at undgå den helt store rengøring efterfølgende). Fastgør en kødnål eller andet skarpt ned i hver af pærerne, så du nemt kan rotere dem, hvis du sprayer farve på. Spray dem nu først med et lag af grøn velvet spray, og herefter kan du lægge lidt skygger og effekter på af gul og rød. Dette er ikke nødvendigt, men giver et mere livagtigt look. Hav gerne lidt afstand, når du sprayer. Det giver et pænere og mere jævnt resultat.

Flyt dem forsigtigt over på et ønsket serveringsfad, og placér en chokoladestilk på toppen af hver pære, hvor kødnålen har siddet. Lad pærerne tø op i køleskabet minimum tre timer.