Opskrift og billeder af Terese Hansen, som du også kan følge på hendes blog og hendes Instagram

Passionsfrugtflødeboller med et twist af jul

30 små flødeboller

Ingredienser

Julesmåkagebund

  • 125 g sukker
  • 125 g stuetempereret smør
  • 0.5 dl. fløde
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 0.5 tsk. stødt kardemomme
  • 0.5 tsk. hvidt stødt peber
  • 0.5 tsk. natron
  • 0.5 tsk. bagepulver

 

Passionsfrugtmarengs

  • 250 g sukker
  • 80 g vand
  • 110 g glukosesirup
  • 150 g pasteuriserede æggehvider
  • 15 g frysetørret passionsfrugt

 

Chokoladeovertræk

 

Chokoladefjer

  • Hvid chokolade

Fremgangsmåde:

Julesmåkagebunde

  • Ælt smør og sukker sammen med fingrene og tilsæt fløde og bland godt sammen. Tilsæt nu de tørre ingredienser og ælt dejen, men kun indtil den hænger sammen. Pak dejen ind i husholdningsfilm og kom den i køleskabet et par timer.
  • Ælt dejen en smule mere lind, og rul den tyndt ud på et meldrysset bord. Udstik bunde af ønsket form, gerne lidt mindre end ønsket, da de vil hæve og flade ud under bagningen. Bages i en forvarmet ovn på 190 grader alm. ovn i cirka 10 minutter. Afkøles helt.

 

Passionsfrugtmarengs

  • Kom 20 gram fra af de i alt 250 gram sukker i en lille skål. Resten af sukkeret, vand og glukosesirup kommes i en gryde. Kog det op til en temperatur på 118 grader. Mens det koger op, piskes æggehviderne let skummende mens de 20 gram sukker tilsættes løbende. Hæld den 118 grader varme sirup ned i æggehviderne i en tynd stråle, mens du pisker i æggehviderne ved mellemhastighed. Pisk æggehviderne i minimum 10 minutter ved højeste hastighed på din håndmixer eller røremaskine. Test marengsens konsistens løbende. Det skal være sej, blank og fast.
  • Når marengsen er færdig, vendes den frysetørrede passionsfrugt forsigtigt i.
  • Kom marengsen i en sprøjtepose med en 18-22 mm. rund tyl. Sprøjt marengsen i toppe på julesmåkagebundene.
  • Kom dem på køl i en halv times tid, mens du forbereder chokoladeovertrækket.

 

Chokoladeovertræk

  • Hak chokoladen og kakaosmørret fint. Smelt kakaosmørret to minutters tid i mikroovnen først, før du tilsætter chokoladen. Varm massen 30 sekunder af gangen, rør i massen og 30 sekunder i mikroovnen igen. Når chokoladen næsten er smeltet, giver du det kun få sekunder af gangen. Når chokoladen når en temperatur på 32 grader, skulle det meste være smeltet helt. Hvis ikke, kan du forsigtigt stavblende massen, men pas på du ikke tilføjer en masse luft til chokoladen. Hæld den 32 grader varme chokolade i et højt vandglas. Dyp én flødebolle af gangen. Vær sikker på chokoladen dækker marengsen helt, så kan de nemlig holde sig længere og marengsen bliver ikke tør. Lad flødebollen vende på hovedet lidt endnu, så chokoladen kan løbe lidt af. Vend flødebollen og stil på en rist. Repeat!
  • Opbevares i en tætsluttet beholder på køl i en god uges tid.