Springformen er et nyttigt redskab til elegante festkager, da den gør det umådeligt lettere at skille kagen fra formen og at opbygge kager, så de bliver flotte og ensartede. Lige, runde kager, som giver trekantede stykker, er alt andet lige ofte det mest elegante resultat og til dette formål er springformen perfekt.

Springforme i alverdens størrelser og former

Springformens image er støvet af, og den er ikke mere den kedelige gamle, runde sag, men findes nu om dage i alverdens former. Hos Bagetid.dk har vi springforme i hjerteformer, kvadratiske, rektangulære, aflange og klassiske runde former med og uden mønstertop og låg. Dertil har vi også bageudstyrssæt med springforme, som gør det nemt at involvere børn i bageprocessen. De vil elske at få lov til at lave høje kager, som kan pyntes efter deres fantasi.

Konceptet med en kagering, som kan åbnes og en aftagelig bund gør det som sagt lettere at skille kagen fra formen, når man f.eks. laver lagkagebunde. Den aftagelige løse bund betyder også, at kagen har en stabil bund, som man kan bruge som underlag. Vi har valgt springforme med non-stick-belægning til vores sortiment for at gøre denne proces endnu lettere.

Du kan lave perfekte runde kager med en springform, da springformen også kan bruges som en kagering. Det gør det lettere at opbygge kager i lag og holder kagen på plads, mens den køler af og sætter sig. Dermed er springforme også gode til kager, som skal laves eller bages af flere omgange som f.eks. cheesecakes.

Endelig har vi også springforme med låg, så de er nemme at have med på farten, hvis det er din tur til at have fredagskage med på arbejdet.

Er springformen utæt?

Én ting man skal være opmærksom på, når man bager i en springform er, at dejen ikke skal være for tynd, da du i så fald risikerer at den flyder ud gennem siderne. En springform er af gode grunde ikke 100% tæt – dette gælder desværre heller ikke for vores springforme. Bruger du en springform til en meget tynd dej skal du derfor enten sørge for at fore siderne godt med bagepapir eller at tilføje lidt mere mel, så dejen får en tykkere konsistens.

Hvorfor bruge en springform?

Bager du kager, der skal bygges op i lag, eller skal have skåret den over som f.eks. en lagkage, så er det et must, at du ejer en eller flere springforme.

Fordelen ved en springform er netop at den kan låses op, og siderne fjernes fra kagen, så den er let at arbejde med. Den er lige til at skære over med denne uundværlige kagedeler. På den måde kan du let arbejde med hvert lag, hvor du kan bruge en god fromage, og selvfølgelig pynte siderne med en god icing og glasur.

En anden dejlig ting ved at bruge en springform er at man kan vaske dem i opvaskemaskine. De har en non-stick belægning der gør at man kan vaskes i maskinen og slipper let når du bager i dem.

Sådan bruger du en springform

Springforme er superlette at bruge – selv for den helt nybagte amatørbager.

For at forberede din form, smøres den med enten smør, eller en smør/mel blanding. Du kan så ligge et stykke bagepapir henover bunden, før du spænder springformringen på. Dette er ikke nødvendigt, men så er du helt sikker på en glat bund, og at kagen efterfølgende er let at få af bundenpladen og over på et kagefad eller et kageunderlag. Alt efter hvilken kage du skal bare, fyldes formen normalt ½ eller 2/3 op, så kagen har plads til at hæve mens den bager.

Når din kage er færdigbagt åbner du blot låsen, udvider springformen og løfter ringen op – du har nu din fritstående kage, som er klar til at bliver pyntet eller serveret.

Springforme er superlette at rengøre, på grund af deres nonstick belægning, så når du er færdig med at bage, kræves blot en let hånd og varmt vand – sidder rester af fedtstof fast, kan du bruge en lille smule opvaskemiddel.

 

Tilbage er der blot at ønske god fornøjelse med bagningen!