Indsendt af Maibritt Kusk Bjergø / Instagram

 

Hvem elsker ikke Oreos? De små kiks med det cremede fyld gør sig perfekt som både i og på denne lækre cheesecake.

 

Oreo cheesecake, til ca. 8 personer

 

Du skal bruge

Bund:

1 pakke oreo original kiks
50 g digestive kiks
125 g smeltet smør

Fyld

½ dl flormelis
150g flødeost
2 tsk vaniljesukker
¼ L piskefløde
Smag til med lidt citron

Pynt og værktøj

1 pakke oreo thins (eller det som svarer
til 12-14 stykker)
Høj kageplast til springformen
20cm springform
Oreo og bær til pynt
Små marengs kys (se den nemme opskrift og fremgangsmåde til hjemmelavede kys i bunden)

Sådan gør du

Kiksene knuses helt fint og blandes med det smeltede smør, presses i springform beklædt med
bagepapir og kageplast. Sættes på køl ½ time. Sæt bagefter de tynde oreo rundt i kanten og lav
ostemassen.
Flormelis piskes sammen med flødeost og vaniljesukker, fløden piskes til let skum. Fløde
vendes sammen med flødeoste massen og smages til med citron.
Kommes oven på kiksebunden. Sættes på køl i min. 4 timer.

 

Til servering anrettes med bær, halve oreo og små marengskys, evt. spiselige blomster

 

Små marengskys – giver ca 1 plade:

1 bæger. Past æggehvider
70g flormelis
Start med at piske æggehviderne skummende og tilsæt flormelis, pisk til luftig marengs.
Sprøjtes ud på bagepapir og bages ved 80 grader i ca 1-1½ time – lad køle af.