Klassisk og cremet citronfromage
Hele vejen fra Italien, kommer, hvad vi nu betegner som en klassisk dansk dessert, citronfromagen. Igennem mange generationer har citronfromagen været en go-to dessert, på grund af letheden i at lave den samt dens cremede, men syrlige smag.
Her får du en skøn opskrift af Rikke, som vi glæder os til at prøve!
Opskriften svarer til ca. 6 personer.
Ingredienser:
2 blade husblas
70 g sukker
100 g pasteuriserede æggeblommer
2 citroner
2 dl fløde
50 g pasteuriserede æggehvider
Fremgangsmåde:
Husblas ligges i blød i koldt vand.
Pisk sukker og æggeblommer til en tyk æggesnaps.
Vask citronerne grundigt og riv den yderste gule skal.
Rør 2/3 af den revede citronskal i æggesnapsen – resten gemmes til pynt.
Pres citronerne og kom citronsaften i en lille kasserolle og varm det op.
Vrid husblassen for vand og kom det ned i den varme citronsaft.
Rør husblassen ud til den er helt smeltet. Lad kasserollen stå og køle lidt af.
I en skål piskes fløden til en let skum.
I en anden skål piskes æggehviderne stive.
Hæld den lillefingervarme citronsaft ned i gryden med den tykke æggesnaps og pisk det hurtigt sammen.
Tilsæt derefter fløden og æggehviderne og vend det forsigtigt sammen til massen er ensartet.
Kom citronfromagen i en sprøjtepose og fordel den i 6 dessertglas.
Stil glassene på køl i mindst 2 timer.
Pynt:
1 dl fløde
Revet citronskal
Skovsyre
Fremgangsmåde:
Pisk fløden til flødeskum og kom den i en engangssprøjtepose.
Sprøjt små toppe på din citronfromage.
Drys med revet citronskal og skovsyre.
Velbekommen og god fornøjelse!