Rabarber er skøn til at lave forårs desserter af, når de begynder af komme frem i maj. Denne rabarbertærte er perfekt at lave til f.eks. mors dag, der jo er lige rundt om hjørnet. Servér den med is, cremefraiche eller yoghurt – de passer alle super godt til!

8-10 personer

Ingredienser

Dej

200 gram mel

20 gram flormelis

100 gram koldt smør

1 æggeblomme (large)

Fyld og sirup

125 gram blødt smør – plus lidt ekstra til at smøre formen med

125 gram rørsukker

1 æg str. L

125 gram mandelmel

½ tsk. kardemomme

250 gram rabarber (skåret i stykker, lige over og diagonalt)

40 gram sukker

½ tsk. vanilje ekstrakt

Forberedelse:

Begynd med at lave dejen, ved at blande mel, sukker og salt i en skål. Skær smør i terninger og gnid dem ud i melblandingen, indtil blandingen ligner brødkrummer. Tilsæt æggeblommer og 1-2 spsk. koldt vand og ælt dejen sammen med dine hænder indtil det kombineres. Ælt ikke dejen for meget, men stop så snart dejen kan samles i én klump. Pak dejen ind i plastikfilm og lav den hvile i køleskabet i ca. 20 min.

Tag dejen ud af køleskabe køleskabet og rul den ud til ca. 5 mm tykkelse. Smør en tærteform på ca. 24-26 cm i ø. Overfør forsigtigt dejen til formen, og pres det helt ud og ind i kanterne og skær resterne med en kniv. Pres eventuelle revner sammen med resten af dejen. Prik dejen med en gaffel. Fyld formen med bagebønner, sørg også for at du trykker disse ind i hjørnerne.

Ind i forvarm ovnen til 190 grader C normal ovn (varmluft 170 grader C) og bag i 20 minutter. Fjern derefter bagebønnerne og bag yderligere 5 minutter, indtil bunden er gylden.

Imens tærten bages, kan du lave dit fyld. Pisk smør sammen med rørsukker indtil blandingen er lys og cremet, pisk herefter dit æg i. Hæld mandlerne og kardemomme i og fold sammen. Hvis du er vild med kardemomme, kan du putte lidt mere i.

Spred fyldet ud over din gyldne tærtebund og placér dine rabarber stykker i. Bag nu tærten i yderligere 35-40 minutter.

Tag tærten ud af ovnen, og lad den afkøle i formen i ca. 5 min. I mens opløses 40 gram sukker i 2 spsk. vand i en lille gryde, og varmes op indtil det er sirupsagtigt konsistens. Fjern fra varmen, og tilsæt vanilje. Pensel siruppen over toppen af den varme tærte og lad den afkøle.

Spis gerne med creme fraiche eller let-pisket flødeskum.

Du kan sagtens lave tærten dagen før den skal spise, og den kan holde sig 2-3 dage eller op til en måned i fryser.

Velbekomme!