En moderne nyklassiker indenfor is er den velsmagende basilikumis. Isens smag er en harmonisk blanding af frisk citrus og krydret basilikum, der spiller godt sammen med den cremede fløde, der gør den til en værdig sommerfavorit. Prøv at lave den selv med den opskriften nedenfor.

 

Ingredienser til 1 liter is:
750 ml. kaffefløde (9% fløde)
150 g. flormelis
6 pasteuriserede æggeblommer
3 dl. friske basilikumblade
1 spsk. fintrevet citronskal fra en usprøjtede citron
2 spsk. friskpresset citronsaft
2 spsk. friskpresset limesaft

 

Fremgangsmåde:
Hæld kaffefløden og flormelissen i en kasserolle. Varm blandingen op ved svag varme, kog den under omrøring i 1 min. og tag derefter kasserollen af varmen. Slå æggeblommerne ud i en skål og pisk dem let sammen. Tilsæt herefter 3 dl. af flødeblandingen i skålen og pisk det sammen. Hæld flødeblandingen over i kasserollen og varm blandingen op ved svag varme til den tykner i ca. 30 sek. Blandingen på ikke koge. Hæld blandingen i skålen og lad den afkøle. Hæld halvdelen af væsken i en blendermed basilikumblade, citronskal og citrussaft. Blend massen ved højeste hastighed i ca. 15 sek., hvorefter den hældes i en bageform af metal på 1 l. Dæk formen til med husholdningsfilm og sæt den i fryseren på en plan overflade og lad den fryse i min. 12 timer. Rør rundt i isen 5 gange under frysningen.