Denne kage er en bastant, men let kage – giver det ikke helt mening? Det gør det når du har smagt den! Den er perfekt til kaffen eller til kagebordet, og så er den glutenfri, så den også kan nydes af dem med glutenallergi.

Se billeder nederst!

Husk at læse opskrifter grundigt igennem før du går igang, så du ikke bliver overrasket over noget undervejs. Sådan gør du:

 

14-16 personer

Ingredienser

Ganache

300 gr gold callets chokolade fra Callebaut

3 blade husblas fra Dr. Oetker

½ l piskefløde

Til creme

150 gram Funcakes mix Enchanted

100 ml mælk

100 vand

Fremgangsmåde

Chokolade ganache

Vej 300 gram chokolade af i en skål og gem til senere.

Lig 3 blade husblas i koldt vand i ca. 10 minutter.

I en lille gryde hælder du ½ l fløde op og koger det op til kogepunktet – bagefter hældes den varme fløde over chokoladen som vi havde tidligere vejede af, lad den stå et øjeblik. Rør rundt, så chokoladen smelter. Mens det er stadig lunt, tilsættes husblas – husk at vride bladene godt, så der ikke er en masse vand i.

Læg film over din skål, helt ned så det rør ganachen, da kondens kan ødelægge den. Sæt på køl minimum 3 timer – endnu bedre, natten over.

Herefter kan du piske din ganache. Husk at ikke piske for meget, den bliver perfekt – og fast – efter en tur i køleskabet.

Glutenfri kagebund med nødder

Bageplade med bagepapir

5 æg str. M/L

170 gr sukker

65 gr kartoffelmel

60 gr rismel

2 tsk. bagepulver

200 gr. hasselnøddeflager

Ovnen 190 grader

 

Først skal du gøre din bageplade klar. Fordi disse bunde ville være svære at skære ud af én bagt kagebund, skal du i stedet tegne 3 ringe á 24 cm. på bagepapir. Når du har tegnet ringene, vender du bagepapiret om, så ringene er ned imod bagepladen. Så kan du lave din dej.

Pisk dine æg med dit sukker luftigt med din elpisker ca. 4-5 min. Bland kartoffelmel og rismel med bagepulver i en anden skål og rør godt sammen. Sigt det derefter i æggemassen. Vend dejen forsigtigt sammen, og fordel den i 3, som du fylder dine tre tegnede cirkler ud med på bagepladen. Fordel hasselnøddeflagerne overpå bundene. Bag bundene i 8-10 minutter ved 190 grader. Hold øje med dem, da det kan variere fra ovn til ovn, hvor længe bundene skal have. Lad dem køle helt ned på en bagerist.

Pisk nu din ganache. Husk, at du ikke behøver piske ganachen så meget, men kun til du kan se bløde toppe forme sig.

Læg din lagkage sammen med ganache i en kagering (det er det nemmeste), læg eventuelt f.eks. friske hindbær i cremen, mellem lagene, og sæt på køl en time og begynd at lave din “Enchanted” creme, som anvist på pakken. Tag kagen ud af kageringen og pynt din kage som du ønsker. Vi har brugt en stjernetyl og en sprøjtepose og det blev så flot!

 

God fornøjelse med den skønne kage!