Ingredienser til ca. 750 g. frisk pasta:

3 store æg
315 g. mel (minimum – der skal bruges mere til at drysse med undervejs)
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
1 spsk. vand (minimum)

Fremgangsmåde:

Hæld melet ud på køkkenbordet, og lav en fordybning i midten. Hæld de resterende ingredienser ned i fordybningen. Rør lidt i blandingen med en gaffel, så æggene deler sig. Herefter ’folder’ du ingredienserne sammen, indtil du har en blød dej. Ælt dejen i 3-4 minutter. Form dejen til en kugle, og pak den stramt ind i plastfolie. Lad pakken stå på køkkenbordet ved stuetemperatur i mindst 30 min.

Når dejen har stået og sat sig, deler du den i fire lige store stykker og trykker hvert stykke lidt fladt med fingerspidserne, så det kan gå igennem pastamaskinen. Rul pastaen ud på pastamaskinen, sådan som den medfølgende instruktion foreskriver. Har du ikke en pastamaskine, kan du i stedet rulle dejen ud på en velmelet overflade til ½-¼ cm. tykkelse. Fold dejen på midten og rul den ud igen til samme tykkelse. Gør det herefter én gang til.

Nu skal pastaen skæres ud. Mel din udrullede pastadej og kør den igennem pastaskæreren. Mel den igen bagefter, så den ikke klister sammen. Dæk pastaen med et fugtigt viskestykke, indtil den skal koges. Uden en pastamaskine kan du skære pastaen ud i hånden. Drys godt med mel på et skærebræt og skær pastaen ud i den bredde, du synes er passende, og opbevar den ellers som beskrevet ovenfor, indtil den skal koges.

Du kan nu enten koge din pasta eller gemme den til senere. Hvis den opbevares korrekt, kan den holde sig i op til 1 måned. Pastaen skal i så fald tørres på et pastastativ – du kan også bruge et tørrestativ eller lignende. Pastaen skal hænge til tørre på stativet i 8-10 timer og herefter opbevares i en lufttæt beholder. Alternativt kan du tørre pastaen ved at samle den i små ’reder’, hvor du lægger dem på en overflade og lader dem tørre i 4-5 timer, og herefter vender du dem og lader dem tørre på den anden side i 2-3 timer.

Vil du koge den med det samme, skal du gøre det i saltet vand i 2-4 min.