Indsendt af Jiyan Khalaf / Instagram

 

Sommer er lig med jordbær og hvad er bedre end en skøn, klassisk jordbærtærte med mørdej og mazarinmasse.

Læs denne skønne opskrift og lav én stor, eller 10 små tærter. De passer perfekt til kaffen, eller bare fordi.

 

Opskriften giver enten én stor jordbærtærte eller 10 små.

Til mørdejen

– 150 g mel

– 100 g smør

– 50 g flormelis

– 1 æg

 

Kom mel i en skål og tilsæt smørret, og bland det så godt som muligt. Herefter tilsættes flormelis og til sidst ægget. Ælt det godt sammen til en blød mørdej og stil det herefter på køl i 30 min.

Til mazarinmasse

– 150 g marcipan

– 150 g rørsukker

– 100 g smør

– 2 æg

– 50 g mel

 

Bland marcipan og rørsukker og rør det til en ensartet masse. Tilsæt herefter smør, æg og mel og bland det hele godt sammen (sørger for at der ikke er marcipan klumper i). Blandingen sættes nu til side til mørdejen er klar.

 

Tag mørdejen ud af køleskabet og form dejen i tærteformen (da dejen indeholder smør, klistre den ikke til formen). Hæld og fordel mazarinmassen i formen og bag herefter tærten ved 200 grader i ca. 25 min. Tærten er færdig når mørdejen har fået en brunlig farve.

Når tærten er afkølet, smeltes 100 g mørk chokolade. Den mørke chokolade fordeles på toppen af tærten/tærterne og den/de sættes på køl til chokoladen har sat sig.

Til cremen

– 0.5 ltr. piskefløde (38%)

– 1 pose Dr. Oetkers Kagecreme med vaniljesmag

– 0,5 ltr. sødmælk

 

Mens tærten bages, kan du lave konditorcremen. Den består af en pose Dr. Oetkers Kagecreme med vaniljesmag pisket med 0,5 ltr. sødmælk og 0.5 l fløde pisket til flødeskum. Pisk dem hver for sig, og og lad kagecremen sætte sig, før du blander de to. Herefter påføres det på tærten/tærterne.

Tærten/tærterne pyntes med jordbær og er nu færdig.

 

God fornøjelse!