Opskrift på hjemmelavet surdej med rug til de skønneste rugbrød, som du kan blive ved med at bage på.

 

Ingredienser:

Rugmel

Hvedemel

Vand

 

 

Fremgangsmåde:

Dag 1: Bland 1 dl. hvedemel, 1 dl. rugmel og 2 dl vand i en skål. Lad skålen stå på køkkenbordet utildækket.

Dag 2, 3 og 4: Tilsæt den halve mængde hvedemel (0,5 dl.), rugmel (0,5 dl.) og vand (1 dl.) og rør i dejen en gang i mellem.

Dag 5: Rør i dejen indimellem. Hvis den skiller, så rør lidt og saml den igen. Ellers er den nu klar til brug, og du kan overføre den til et rent patentglas eller lignende og opbevare den i køleskabet.

For at holde dejen i live fremadrettet skal du blot fodre den hver 14. dag med de samme mængder mel og vand som på dag 2-4. Tag dejen ud af køleskabet 24 timer inden den skal bruges, fodr den som normalt og rør rundt. Så er den klar til brug 🙂

 

Har du ikke tid eller tålmodighed til at vente, kan du prøve vores hvedesur til brød og boller.