Vi har endelig fået afprøvet Dr. Oetkers basis is-mix, og hold nu op, hvor er det let! Vi har lavet en step-by-step, for at vise hvor simpelt du kan lave dine egen is, til stor glæde for store og små.
Top isen med en omgang hjemmelavet guf, og du kan være sikker på en dessert der falder i god jord hos de fleste 😉

 

Til denne isdessert har vi brugt 1 brev Dr. Oetkers basis chokolade is-mix og jordbærguf, hvide chokolade chunks, en halvkugle chokoladeform og Valrhona chokolade til skålene

 

Først hældes 2.5 dl. mælk i en skål – herefter tilføjes et brev af din valgte Dr. Oetker is-mix. Du kan få basis blandingerne med chokolade og bourbon vanilje.

Pisk blandingen sammen, kort tid, ved lav hastighed, og herefter i 3 minutter ved højeste hastighed.

 

Hvis du vil være kreativ med din is, kan du gøre det nu – vi har valgt at tilføje nogle hvide chokolade chunks til vores is!

 

Rør godt rundt i din is med en palet eller dejskraber, hvis du har tilføjet f.eks. chokolade stykker, og kom nu hele blandingen i en beholder, som kan tåle at komme i fryseren. Lad den stå i mindst 4 timer.

 

Nu kan du gøre din guf klar!

 

Hæld 1 dl. vand i en skål og tilføj din guf blanding. Pisk igen kort tid på lav hastighed og herefter ved højeste hastighed i 4 minutter, indtil din guf er luftig, men fast. Nu kan vi lave chokoladeskålene, som isen skal serveres i.

 

Temperer din chokolade og fyld din chokoladeform med den smeltede chokolade. Her finder du en video-guide til hvordan du bruger en chokoladeform.

 

Hæld den overskydende chokolade ud af formen.

 

Fjern den overskydende chokolade, som sidder på formen overfalde – så er skålene lettere at få ud af formen, og der mindre chance for de går i stykker. Stil skålene på køl, indtil chokoladen har sat sig. Vend herefter formen på hovedet og bank forsigtigt dine skåle ud.

 

Når din is har sat sig helt, kan du nu lave kugler af din is og placere dem i dine chokoladeskåle.

 

Fyld din guf ovenpå og dekorer som du selv har lyst til – vi pyntede med et kirsebær, pistacienødder (usaltede) og en lille chokolade dekoration.

 

God fornøjelse!