Ingredienser til 1 tærte (8-10 personer):

 

Tærtebund:

190 g. mel

135 g. koldt smør

65 g. sukker

1 nip salt

 

Tærtefyld:

340 g. mascarpone

2 spsk. sukker

7-900 g. friske jordbær

100 g. jordbær-gele uden frø eller frugtstykker

 

Fremgangsmåde:

Tærtebund:

Forvarm ovnen til 175 grader. Lad ovnen varme op med risten på midterste rille. Blend alle ingredienserne i en foodprocessor indtil massen bliver til krummer, ca. 1½ min. Forbered jordbærrene ved at skylle, tørre, pille og halvere dem på langs. Gør gerne inden du går i gang med bunden. Tag smørret ud af køleskabet og skær det i mindre stykker.

Spred dejen ud i en 26 cm. tærteform med løs bund. Sørg for at få trykket dejen godt ned i bunden og i siderne. Brug evt. en kop el. lign. til at trykke dejen flad. Sæt formen i fryseren i ca. 15 min., så den kan sætte sig.

Lav huller i dejen med en gaffel og bag den indtil den er let gylden, ca. 20-25 min. Lad bunden køle helt af.

Tærtefyld:

Find en mellemstørrelse skål frem og bland heri mascarpone og 1 spsk. sukker. Rør indtil massen er jævn. Spred ostemassen ud på tærtebunden. Arranger herefter de halverede jordbær oven på ostemassen.

Varm jordbærgeleen i en lille kasserolle indtil det er helt flydende. Pensl forsigtigt jordbærrene med den flydende gele. Lad tærten stå i køleskab i en times tid, og vent med at tage den ud af panden indtil lige før servering.