Endelig er påsken ved at komme over os igen. Påsken er fyldt med traditioner om hjemmelavet påskeæg, trille æg, påskefrokost og påskeharen, der hygger for børnene. Vi elsker de traditioner, men vil også gerne udvide. Vi fandt på at lave nogle super søde skumfiduser af påskeharer. De kan laves både sammen med børnene eller som en sød overraskelse til dem, hvor de kan gemmes rundt i hjemmet sammen med små æg, som påskeharen har været med.

 

Ingredienser:

70 gram koldt vand

2½ tsk gelatine pulver

220 gram sukker

57 gram koldt vand

1 tsk vanilje ekstrakt

(Pink) Pasta farve

(Pink) Pulver farve

Ca. 100 gram sukker til at vende kaninerne i.

Hvis man ikke vil have sukker på, kan man bruge frugtpulver (f.eks. denne med hindbær), chokolade, hakkede nødder, hvad man har lyst til eller ingenting.

Nonstick spray

Lidt chokolade til øjnene

Cookie udstikker kanin (eller andre udstikkere)

Et glas- eller keramikfad

 

Fremgangsmåde:

 

  1. Hæld koldt vand i en røremaskinens skål sammen med gelatinepulveret, som spredes over vandet, så det ikke danner klumper – gelatinepulveret skal ikke røres sammen med vandet, men have lov til at suge det til sig. Lad det stå 5 min.
  2. I en skål ved siden af blandes sukker med pink pulverfarve og røres godt. Sæt det til side.
  3. Hæld sukkeret og 57 gram koldt vand op i en gryde, og kog det op, indtil det når 110 grader – brug et sukkertermometer til at måle temperaturen for det bedste resultat.
  4. Når du når 110 grader, tag da gryden af varmen og tilsæt din gelatineblanding. Pisk det sammen med din røremaskine på medium eller høj hastighed og rør i mindst 10 minutter. Bliv ved til blandingen er blevet hvid og tyk. Stop røremaskinen og tilsæt 1-2 dråber af pink farve (eller en anden farve efter eget valg). Start maskinen igen, indtil farven er arbejdet ind i hele blandingen. Stop da igen, og tilsæt en teske vanilje ekstrakt. Pisk denne godt ind i blandingen. Nu er du klar til at komme massen i en dit keramikfad!
  5. Spray dit glas- eller keramikfad med nonstick spray.
  6. Drys sukker i bunden af fadet og fordel blandingen ovenpå. Stræk godt med en palette – det skal være ca. 1 ½ cm højt. Strø sukker på toppen og pres det forsigtigt ned med din hånd.
  7. Sæt faddet i køleskabet i et par timer. Tag ud af køleskabet og vend den store ”skumfidus” ud på et stykke bagepapir.
  8. Stik harerne ud med udstikkeren og dyp siderne i sukker.
  9. Giv harerne øjne med chokolade, eller en sort pasta/gelfarve og dine søde påskeharer er færdige og klar til at blive præsenteret på påskebordet.

 

Du kan også give dine skumfiduser andre smage end vanilje, med f.eks. aromaer – du kan finde dem lige her.

 

God fornøjelse!