Ofte bliver vi spurgt om hvordan man bruger en justerbar bagering – en justerbar bagering har ingen bund, så tit sker det, at man kan opleve at dejen flyder ud. Det er fordi bageringen ikke skal bruges således, for sig selv.

Brug din kagering til at bage med

Bageringen er lavet i metal, som tåler at blive brugt i ovnen, og ved høj varmen. Grunden til den ikke kan bruges for sig selv, som f.eks. en springform, finder vi i navnet – justerbar bagering.

Fordi ringen kan justeres, fra f.eks. Ø 15 cm til Ø 30 cm, er ringen uden bund. Skal man bruge den til at bage i, må man derfor selv lave en bund. Når du laver en bund til din justerbare kagering, er det for at sikre at din dej ikke løber ud. Start med at ligge et stykke sølvpapir bagepapir, ovenpå dette et stykke bagepapir på en bageplade, og på disse to lag placerer du din kagering, i den ønskede størrelse. Fold herefter de to op omkring ringen og dens kant (så dit sølvpapir og bagepapir fastgøres), hvorved du nu får en fast bund. Nu kan du bage i formen, uden din dej løber ud.

Brug din kagering til at samle kager i

Men justerbare kageringe bruges ikke kun til at bage i – du kan også bruge dem, når du skal samle dine kager. Med en justerbar kagering kan du samle høje, lige og super skarpe kager – som er praktisk hvad enten det er en kage, som skal overtrækkes med f.eks. fondant, eller en ”naked” kage.

 

Når du skal samle din kage i en justerbar kagering, starte du med at justere kageringen til den ønskede størrelse, og beklæde indersiden med kagefolie. Du kan eventuelt sætte f.eks. en elastik omkring din kagering, så formen holdes helt stramt, indtil du er færdig (brug dog ikke en elastik under bagning). Byg nu kagen op, lag for lag – start med en bund, så din creme, en bund igen og så fremdeles. Sæt kagen, med kagering og -folie, i køleskabet indtil den har sat sig. Herefter kan du løsne din kagering og fjerne din kagefolie, og pynte din kage.

 

Ikke alle kageringe er justerbare, og skal du samle en kage i en ikke-justerbar kagering, skal du blot gøre på præcis samme måde – det vigtigste er at huske at bruge kagefolie på indersiden af ringen. Du kan også finde firkantede justerbare kageringe, som kan bruges på præcis sammen måde som den runde.

 

God fornøjelse med din kagering!