Ingredienser til 1 rugbrød:

1 dl. skårne rugkerner

1 dl. hvedekerner

1 dl. hørfrø

1 dl. solsikkefrø

2 dl. surdej

4 dl. vand

2 dl. hvedemel

2 dl. rugmel

1 spsk. salt

1 tsk. mørk sirup

 

Fremgangsmåde:

Bland alle kernerne med surdej og vand i en stor skål. Lad blandingen stå og trække i 8 timer eller mere. Et godt tip er at gøre dette aftenen før, du skal bruge rugbrødet og så lade blandingen stå natten over. Tilsæt nu resten af ingredienserne, og lad dejen hæve mellem 1 og 2 timer. Hæld nu dejen i en rugbrødsform, og dæk den med plastfolie. Lad dejen hæve yderligere et par timer, eller bare indtil formen er helt fyldt med dej. Bag brødet i 1 time ved 180 grader. Tag herefter brødet ud af formen og lad det køle af på en bagerist. Herefter er der dejligt friskbagt rugbrød!