Savner du inspiration til din madpakke? Så kig i retning af blomkål, der faktisk er en strålende substitut for mel og korn. Du har måske smagt blomkålspizza, men her er en opskrift på nogle små og velsmagende tortillas med koriander og lime, der kan serveres på forskellige måder, og også blive en lækker madpakke-bid.

 

Ingredienser (12 små tortillas):
1½ blomkålshoved
4 store æg
25 g. frisk koriander, hakket og skyllet
Saft fra 1 lime – tilsæt evt. revet limeskal, hvis du vil have mere limesmag
Salt
Peber

 

Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 190 gr., og læg bagepapir på to bageplader. Skær blomkålen i små og lige store stykker. Hak stykkerne i en food processor lidt ad gangen, indtil kålen får konsistens som couscous. Put kålen i en skål, der kan gå i mikroovnen. Giv kålen 2 minutter i mikroovnen, rør i den og giv den yderligere 2 minutter.

Læg herefter kålen i et tyndt viskestykke eller andet tyndt stof, og pres så meget væde ud af kålen som muligt. Pas på ikke at brænde fingrene – brug f.eks. opvaskehandsker. Pisk æggene i en mellemstor skål. Tilsæt blomkål, koriander, salt, peber og lime. Rør indtil blandingen er jævn. Form nu 12 små tortillas med hænderne, og placer dem på bagepladerne. Bag dem 10 min. i ovnen, vend dem og giv dem yderligere 5 til 7 min. Læg dem til afkøling på en rist.

Opvarm en mellemstørrelse pande til mellem varme. Læg en bagt tortilla på panden, pres let på den imens den brunes 1-2 min. på hver side. Gør det samme med de resterende tortillas.

Server dem med fyld på som små pandekager, eller fold dem som en taco, og kom fyldet i på den måde.