Skoleåret er godt i gang, og måske er ungerne allerede trætte af rugbrødsmadderne? Disse små madpakkebrød er mættende og perfekt dimensionerede til madpakken – ideelle til en lækker lille sandwich, der kan holde pålægget på plads. Giv dem et skud, det er både billigere og bedre at bage selv!

 

Ingredienser:

25 g. gær

1 dl. lunkent vand

3 spsk. olie

1 dl. mælk

½ tsk. salt

½ spsk. sukker

1¾ dl. havregryn

2 dl. grahamsmel

Ca. 1¼ dl. hvedemel

 

Fremgangsmåde:

Begynd med at opløse gæren ved at smuldre den ud i lunkent vand. Herefter blandes olie, mælk, salt og sukker i vandet. Tilsæt nu havregryn og grahamsmel og rør grundigt rundt. Til slut tilsættes hvedemelet. Bliv ved at tilsætte hvedemel, indtil dejen ikke hænger i, når du ælter den. Stil dejen til hævning, tildækket og lunt i 45 min. Herefter formes 7 små brød i madkassestørrelse. Stil dem til hævning i 20 min. Mens brødene hæver forvarmes ovnen til 220 gr. Lav tre skrå snit i overfladen på hvert brød. Slut af med at pensle brødene med mælk og drysse dem med havregryn. Bag brødene i ovnen i 15 min.

 

Server med f.eks. rød pesto, kyllingepålæg, salat og tomat.

Tip: Lav en stor portion og frys nogle brød ned – så har du til de næste mange madpakker!