Kagen her er superlet at lave, og den bliver både svampet, cremet og saftig, med en skøn smag af kaffe. Udover at den både ser flot, smager himmelsk, så er denne tiramisukage helt glutenfri
Tiramisu til 8-10 personer

Glutenfri Lagkagebunde:

 

Springform ø 22 – hvis du har en, der er 10 cm høj, er det perfekt, hvis ikke, brug da en ø 24 cm springform.

5 æg stuetemperatur
170 gram sukker
65 gram kartoffelmel
60 gram rismel
2 tsk bagepulver

 

Ovnen varmes til 200 grader traditionel varme.
Pisk æg og sukker skummende til blandingen er luftig nok til at forme bløde toppe – ca. 5 minutter.

I en anden skål blandes kartoffelmel, rismel og bagepulver sammen og sigtes ovenpå din æg- og sukkerblanding.
Kom dejen i en smurt springform med bagepapir i bunden og bag ca. 20-25 min.

Når der er gået 20 minutter, kan du tjekke efter med en strikkepind, tandstik el.lign. om kagen er gennembagt – når den er, lad den da køle helt af på en rist.

Tiramisu creme:

250 gram mascarpone
60 gram flormelis
1 ½ spsk amaretto, Kahlua eller brandy
235 ml piskefløde
Kakao pulver til pynt og frugt af din valg.

Rør i en skål mascarpone, flormelis og likør til det hele er cremet.
Pisk fløde til flødeskum og vend en smule ad gangen sammen med mascarpone cremen – det er vigtigt du vender forsigtigt det sammen, og ikke røre eller pisker det sammen.

Kaffesirup:

1 ½ dl stærk kaffe. Vi har brugt instant kaffe og rigtig americano kaffe (varm) – 3 tsk. Instant kaffe i en kop varm kaffe så den bliver ekstra stærk.
2 spsk likør som du har valgt til cremen
2 spsk flormelis

Bland det hele sammen og let det køle af.

 

Nu kan du samle kagen.
Brug gerne kagefolie, så din kage får en fin kant og er lettere at samle.

 

Del din kage i 2-3 bunde, og læg 1 bund nederst i din kagering eller springform. Dæk bunden med den afkølede kaffe sirup – brug f.eks. en flaske med huller i låget til at fordelen siruppen. Dæk herefter bunden med et lag af din creme. Fortsæt skiftevis med bunde og creme, men gem en lille smule creme til toppen og til siderne. Slut kage af med et tyndt lag creme. Si til sidst kakao ud over toppen, men vent med at dække siderne, til efter din kage har sat sig. Sæt kagen i køleskabet i 3-4 timer, minimum, og tag den herefter ud af formen/kagefolien og smør siderne op med den sidste creme. Pynt som du vil, med f.eks. kaffebønner, frisk frugt eller andet.

 

God fornøjelse og velbekomme!