Sugar lace, eller på dansk sukkerblonder, er sød, sukkerholdig masse som laves til blonder i en silikoneform. Sukkerblonderne er 100% spiselige. At lave sukkerblonder er faktisk ret simpelt, men ikke mange kender til det, eller bruger det – og det vil vi gerne lave om på, for det er simpelhen så smukt!

Det skal du bruge for at lave sukkerblonder: 
Når du laver sukkerblonder skal du bruge en silikoneform, en palet eller en dejskraber og selvfølgelig en sukkerblonde pasta. Sukkerblonde pastaen kan købes færdiglavet, som bland-selv blanding eller du kan finde en opskrift på nettet og lave det fra bunden.

Sådan gør du: 
Når du har din sukkerblondeblanding klar, dækker du din silikoneform med pastaen, og skraber overskydende af med din palet eller dejskraber, samtidig med du presser blandingen godt ned i formen.
Herefter skal formen med pastaen have lov til at tørre – det kan enten gøres ved at lade det lufttørre eller ved lave varme i ovnen. Dette kan variere en del fra mærke til mærke, pasta til pasta.
Når dine sukkerblonder er klar til at komme på kagen, skal du blot fugte bagsiden af blonderne med lidt vand, så de kan klistre fast. Dette er dog ikke altid nødvendigt, hvis de f.eks. skal sidde fast på en smørcreme.

Kan sukkerblonder farves?
Ja, det kan de godt – vi anbefaler at bruge pulverfarver, for ikke at ændre for meget i konsistensen. Vil du have en kraftigere farver, anbefaler vi at male/farve sukkerblonderne i hånden, efter du har taget dem ud af formen, før du kommer dem på kagen.

Problemer med sukkerblonder: 
Det mest kendte problem med sukkerblonder, og det som afholder mange fra at lave det, er at sukkerblonden er svær at få ud af formen, eller går i stykker mens man prøver. Dette kan afhjælpes ret simpelt – Når din sukkerblonde har fået lov til at hærde første gang, giver du den et lag mere. På denne måde styrker du sukkerblonden. Det kræver lidt øvelse, men det er lidt at sidde og lege med, og simpelt når man har fundet teknikken.