Danmark er fuld af dygtige håndværkere indenfor forskellige genrer. Håndværkere der drømmer stort og som tør at udfordre det traditionelle. Derfor ender Danmark tit i den sjove ende i internationale konkurrencer. Det gælder både indenfor og udenfor madgenren. Carmen fra Bagetid.dk vandt sølv til verdens største kagemesse i Birmingham i 2018, hvor over 1.900 kager (og kagebagerer) deltog. En placering som både Carmen og Bagetid er stolte af.
Nu indgår Bagetid et samarbejde med et af vores nye håb inden for konditorfaget. Byd velkommen til Sisse Pernille Talmark, der nedenstående præsenterer sig selv og sin rejse til at deltage i DM for konditorelever.

Jeg hedder Sisse Pernille Talmark. I efteråret 2016 blev jeg udlært som kok. Under min uddannelse arbejdede jeg mest i det kolde køkken, og det var her kærligheden til specielt desserter opstod. I sidste del af min uddannelse arbejdede jeg bl.a. sammen med en konditor, hvilket kun vækkede en endnu større interesse for det søde univers og de muligheder, der er inden for dessert og konfekt. Når jeg sad i en stille stund for mig selv eller stod i køkkenet sent om aftenen og eksperimenterede, drømte jeg om at blive konditor. Velvidende at det er svært at blive, da det kræver en elevplads, som der er få af.
Lykken og heldet ville, at den daværende landstræner for kokke seniorlandsholdet kom forbi og spurgte til min fremtid, hvor drømmen selvfølgelig blev nævnt. Igen viste værdien af netværk sig, for selvom jeg ikke engang var færdig som kokkeelev havde jeg nu allerede en underskrevet konditorelevkontrakt hos Vanilla Chocolatier og konditori i Vejle, som er drevet af to utrolig dygtige mennesker og et sted hvor man får lov til at lege og prøve nye ting – det er lige noget for mig.

Nu er det over to år siden jeg startede som konditorelev og selvom rejsen allerede slutter til oktober, skal der ske mange ting inden da. I oktober måned sidste år blev jeg ved en konkurrence udtaget til DM i skills for konditorelever, konkurrencen foregår d. 4 – 6 april 2019 i Næstved og der er fuld gang i træningen. Temaet i år er hekse og trolde og konkurrencen har mange forskellige opgaver, der skal løses på de kun 3 dage.
Konkurrencer har altid interesseret mig meget, selvom det er utrolig hårdt at være så meget på og i gang. Det er her jeg lærer mest, både i forhold til de ting jeg arbejder med, men klart også personligt omkring hvordan presset håndteres. Konkurrencen i år bliver utrolig hård, hvor jeg skal konkurrere med 4 meget dygtige modstandere! Det skal det nok blive rigtig spændende, og uden tro på sig selv kommer man ikke langt. Nu kan konkurrencen bare komme an. Med utrolig støtte hjemmefra, fra Vanilla Chocolatier og med sw20954.smart-web.dk i ryggen som samarbejdspartner, bliver det i sandhed en spændende rejse.

Når DM er overstået, vil Sisse fortælle om oplevelsen og vise hvad hun har lavet, som inspiration til dig. Senere vil Sisse også give gode råd og vejledninger i, hvordan du kan lave din egen hjemmelavet konfekt – helt perfekt. Så følg med her på bloggen.

Du kan også følge Sisse, en kommende konditorstjerne, på hendes egen Instagramprofil, hvor du også kan se noget af hendes smukke kreationer allerede nu – @Sissepernillet